De 10 beste gezondheids- en wellnessboeken van 2022

Therapeuten, wellness-experts en lezers presenteren de beste gezondheids- en welzijnsboeken van het jaar – en het beste nieuws? Ze zijn allemaal beschikbaar als audioboek, dus je kunt er met plezier naar luisteren gedurende jouw zelfzorgpraktijk!

Hans Huber/Getty Images

Je goed voelen was nog nooit zo trendy. Volgens het marktonderzoeksbureau McKinsey geeft bijna elke leeftijdsgroep en demografie tegenwoordig actief prioriteit aan gezondheid en welzijn. Voor jou kan dat van alles betekenen, van het verbeteren van je slaapkwaliteit met een ultramoderne tracker, het testen van de nieuwste fitness-wearable of het loggen van de tijd in je mindfulness-app.

Maar hoewel de huidige wellnesstechnologieën indrukwekkend zijn, is geen enkele zo tijdloos als de originele toolkit voor zelfzorg: gezondheids- en welzijnsboeken. “Het lezen van dit soort boeken kan ongelooflijk krachtig en bevestigend zijn”, zegt Sarah Kaufman, LMSW, een therapeut bij Cobb Psychotherapie in Brooklyn. “Voor mij en veel van de klanten waarmee ik werk, is er niets meer validerend dan woorden te lezen die iemand anders op zo’n mooie manier heeft geschreven en te beseffen –Wauw, dat is precies hoe ik me voel.

Met de opkomst van audioboeken is het nog gemakkelijker om een ​​beetje zelfzorg in je routine te injecteren, hoe gek je dag ook wordt. En voor het geval je het je afvraagt: je “speelt” niet of loopt iets mis door naar een audioboek te luisteren. Een studie gepubliceerd in SAGE Open ontdekte dat mensen zich dezelfde hoeveelheid informatie herinneren, ongeacht of ze de inhoud hadden gelezen of ernaar geluisterd. Heb je nog nooit audioboeken geprobeerd? Overweeg om u aan te melden voor een gratis proefversie van Audible Plus.

Maar hoe je ze ook consumeert, deze boeken zijn niet bedoeld als vervanging voor gepersonaliseerde therapie, voegt Kaufman eraan toe. Ze zijn geweldig voor het oefenen van nieuwe wellnesstechnieken, het verwerken van ervaringen in je eigen tempo en het verkrijgen van verschillende perspectieven, maar voor geïndividualiseerde ondersteuning voor je geestelijke gezondheid kun je overwegen een professional om hulp te vragen. (Het kan ontmoedigend zijn om aan deze reis naar geestelijke gezondheid te beginnen, daarom hebben we 14 door therapeuten goedgekeurde tips verzameld om u te helpen een therapeut te vinden die u kunt vertrouwen.)

Lees verder om meer te weten te komen over de beste wellness-audioboeken van 2022, de perfecte metgezellen om uw woon-werkverkeer, huishoudelijke taken, wandelingen of wanneer u maar wilt op te fleuren.

Het lichaam houdt de score bij

Het lichaam houdt het scoretrauma bij Ecomm via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

“Dit boek is een revolutionaire kijk op hoe geestelijke gezondheid en trauma een directe invloed hebben op de lichamelijke gezondheid”, legt Sally Twellman, RD, een voedingstherapeut bij Heading Health uit. Het lichaam houdt de score bij– een klassieke aanbeveling in de wereld van psychotherapie – onderzoekt wetenschappelijk bewijs dat de reactie van de hersenen en het lichaam op traumatische gebeurtenissen ontrafelt – en hoe deze fysiologische veranderingen onze fysieke en mentale gezondheid voor de rest van ons leven kunnen beïnvloeden.

“Mensen zijn vaak traag met het aanpakken van hun trauma en overtuigen zichzelf ervan dat als ze het negeren, het zal verdwijnen”, voegt psychotherapeut Jennifer Weaver, LMHC, toe. “Maar als je je trauma negeert, zal je lichaam een ​​manier vinden om je eraan te herinneren – en deze tekst is nuttig om patiënten te helpen dit te begrijpen.” Met bijna 45.000 beoordelingen en een beoordeling van 4,8 sterren op Amazon, lijken die patiënten het daarmee eens te zijn.

Bovendien is de overkoepelende boodschap een game-changer voor degenen die moeite hebben gehad om succes te vinden met traditionele therapieën, volgens Mark R., een lezer die leed aan PTSS en ernstige angststoornissen. Hij belde Het lichaam houdt de score bij “de nieuwe Bijbel voor trauma”, die leert hoe te “voelen en ervaren wat er in ons omgaat – niet alleen erover nadenken.”

Het boek is ook een groot voorstander van EMDR, een therapietechniek waarover je hier meer kunt lezen.


Atoom Gewoonten

Atomic Habits Clear Ecomm Via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

“Ik heb genoten van dit boek!” Twellman zegt, eraan toevoegend dat ze regelmatig aanbeveelt Atoom Gewoonten voor klanten die worstelen met het creëren van nieuwe, gezonde gewoonten. “Het biedt een eenvoudige en benaderbare manier om uw doelen te bereiken”, niet alleen door een stapsgewijze strategie, maar ook door mentaliteitsveranderingen die duurzame verandering mogelijk maken.

Lezers onderschrijven dit ook. Haical Sajovic Haddad heeft hun beoordeling bijgewerkt na het toepassen van de Atoom Gewoonten systeem voor 100 dagen “omdat [it has] oprecht gewerkt.” En met 73.711 recensenten die de 4,8-sterrenbeoordeling van het boek steunen, kan dit het hulpmiddel zijn om je te helpen eindelijk uit negatieve gewoonten te breken en anderen te vormen die blijven hangen.


Atlas van het Hart

Atlas van het hart Ecomm Via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

“Dit boek is als een leerboek om mens te zijn”, schrijft lezer Tomas Milo over Atlas van het Hart. “[Brown’s] boeken geven me de taal om me te helpen mijn harde gevoelens en ervaringen te begrijpen.” Door 87 verschillende menselijke emoties in kaart te brengen, Atlas van het Hart onderzoekt hoe deze gedachten en gevoelens ons leven en gedrag vormen. Dit begrip is bedoeld om lezers te leren naar binnen te keren om verbindingen en relaties met anderen te versterken. En het is precies dat gedaan voor de 7.700 recensenten die het met 4,8 sterren beoordelen.

“[It’s] het emotionele woordenboek waarvan je niet wist dat je het nodig had’, schreef therapeut Rob Jordan. “Veel van de emoties die we herkennen en bespreken, zijn slechts het topje van de ijsberg, en dit boek helpt je te ontdekken wat er onder de oppervlakte zit.”


De subtiele kunst van het niet geven van een F*CK

De subtiele kunst van het niet neuken Ecomm Via Amaozn

Via handelaar

Winkel nu

“Zelfverbetering is een reis, en De subtiele kunst van het niet geven van een F*CK biedt een geweldige leeservaring en een geweldig perspectief om toe te passen in de wereld van vandaag”, zegt Stephanie Stathas, MS, LPC, NCC, CIT bij Thriveworks in Reading, PA. “Het leert ons hoe we onszelf eerlijk kunnen beoordelen”, voegt ze eraan toe, een oefening die meer vertrouwen en respect in relaties kan opbouwen, terwijl het ons helpt de kracht te ontwikkelen om gevoelens zoals angst of bezorgdheid het hoofd te bieden.

“Ik vond het geweldig hoe nuchter dit boek was en hoe het enkele van de harde realiteiten weergaf waardoor een lezer wakker wordt en zich realiseert dat het zinloos is om de kleine dingen te zweten”, zegt Erica Alter, LMSW, een therapeut bij Cobb Psychotherapie in New-York.

Bijna 65.000 Amazon-recensenten lijken het ermee eens te zijn, lenen De subtiele kunst van het niet geven van een F*CK een waardering van 4,6 sterren. Onder die lezers noemde Aria Ursa hoe het boek “een broodnodige herinnering biedt om je strijd verstandig te kiezen”, wat haar hielp om “nu negativiteit over me heen te laten komen zonder het in mijn ziel te laten doordringen, en mijn leven is daardoor veel leuker.”


Het lichaam: een gids voor bewoners

Het lichaam Een gids voor bewoners Ecomm via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

Het boek van Bill Bryson, Het lichaam: een gids voor bewoners, is als een liefdesgedicht voor het menselijk lichaam, verwonderd over de miljoen en één verschillende banen die het vervult – en die we maar al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen. De leuke feiten en boeiende anekdotes van het boek zijn grondig onderzocht maar volledig boeiend en wekken een gevoel van verwondering op bij de 12.400 recensenten (die een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren bieden).

Wat meer is: het is super leuk om te lezen. Bryson beantwoordt bijna elke vraag die je je ooit hebt afgevraagd over het lichaam, dacht lezer Angie Boyter. “Laat me je één waarschuwing geven: het is misschien het beste om dit boek te lezen als je alleen bent, want anders irriteer je je familieleden, die je HEEL vaak zult onderbreken omdat je de nieuwste fascinerende en/of grappige weetjes met hen MOET delen .”


The Boys in the Boat: Negen Amerikanen en hun epische zoektocht naar goud op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn

De jongens in de boot Ecomm via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

De jongens in de boot is een waargebeurd verhaal over een jong roeiteam dat zich afspeelt tijdens de turbulente jaren tussen de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Vanuit deze setting bouwt het boek een inspirerende boodschap op van doorzettingsvermogen, standvastigheid en hard werken – en hoe het allemaal afhankelijk is van kracht van binnenuit.

“Dit boek is een beetje een emotionele achtbaan”, zei recensent Katie Nana, die het verhaal zowel hartverscheurend als opbeurend noemde terwijl de jonge mannen enorme verliezen en ontberingen overwinnen. Maar het is een waargebeurd verhaal, en volgens bijna 30.000 andere recensenten die het boek met 4,8 sterren beoordelen, is het moeilijk om het verhaal even te pauzeren.


Keep Sharp: hoe u op elke leeftijd een beter brein kunt bouwen?

Keep Sharp Ecomm via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

Blijf scherp is een praktische gids die je moet hebben voor iedereen die eigenaar wil worden van zijn eigen veroudering. Dr. Sanjay Gupta vernietigt verouderde mythen en misvattingen over de ouder wordende geest en biedt bruikbare – en door onderzoek ondersteunde – adviezen om te zorgen voor langdurige humor, intellect en denkkracht.

Het boek laat je niet alleen het onderzoek zien. Het verweeft deze lessen tot een werkbare routine van realistische, gezonde gewoonten tijdens het beschrijven van: waarom dit gedrag is waardevol voor de gezondheid op de lange termijn. “Dit boek is een goede routekaart om nu onze beste te zijn en toekomstige uitdagingen te verminderen waarmee een groot deel van ons wordt geconfronteerd als we door de gezichten van het leven gaan”, schreef Christopher Sheridan, een van de bijna 10.000 lezers die het boek 4,7 sterren geven.


Je bent een badass: hoe stop je met twijfelen aan je grootsheid en begin je een geweldig leven te leiden?

Je bent een badass Ecomm via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

“Ik vond het geweldig hoe” Je bent een badass was motiverend en gaf echte, tactische hulpmiddelen om je waarde te erkennen – en dit aan anderen om je heen te communiceren’, zegt Alter. De grootste les die ze uit het boek heeft geleerd? “Je stelt je eigen frequentie in, dus zet hem hoog, en anderen zullen je hier ontmoeten.”

Dat bericht is wat maakt Je bent een badass zo’n geweldige lectuur voor iedereen, maar het is vooral krachtig voor mensen die worstelen met het imposter-syndroom, een carrièreswitch maken (of het gevoel hebben vast te zitten in hun huidige baan) of ernaar streven om ondernemer te worden. In feite beschrijven veel van de 33.000 recensenten op Amazon hoe het boek hen hielp bij het navigeren door kruispunten in zowel werk als privé. “Elke dag wanneer mijn alarm afging, of terwijl ik naar mijn werk reed, was er een overweldigend gevoel van angst”, merkte lezer Guy op. Hij voegde eraan toe dat dit boek hem door een broodnodige zelfevaluatie hielp die de veranderingen aanwakkerde die hij in zijn leven moest aanbrengen.


ongetemd

Ongetemde Doyle Ecomm Via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

Deze memoires prijst de deugden van moedig leven door te vertrouwen op je eigen instincten. ongetemd is zo geschreven dat het niet leest als een ruwe journaalpost gericht op wanhoop en zonder hoop, zegt Kaufman. “Nog steeds, [author Glennon Doyle] geeft ons haar authentieke emoties en ware ervaring, waardoor dit boek benaderbaar en herkenbaar is, zelfs als we niet precies hetzelfde hebben meegemaakt.” Dit toegankelijke verhaal gaat op voor meer dan 50.000 recensenten die het boek gemiddeld met 4,6 sterren beoordelen.

Vraag het maar aan lezeres Serina Hertel, die tijdens de COVID-19-pandemie worstelde met eenzaamheid, vermoeidheid, heimwee en angst als reizende verpleegkundig specialist. “Binnenkomen ongetemd: het enige dat me op de been houdt tijdens dit hele gebeuren”, schreef ze. “Glennons woorden en verhalen zijn een balsem voor mijn ziel geweest. Een strijdkreet. Toestemming om al mijn gevoelens te voelen over mijn huidige situatie en over mijn leven in het algemeen. Inspiratie om door te gaan, zelfs als ik moe en angstig ben, want verpleging is waarvoor ik hier ben.”


Grit: de kracht van passie en doorzettingsvermogen

Grit de kracht van passie Ecomm via Amazon

Via handelaar

Winkel nu

Mythe doorbreken van het idee dat alleen rauw talent slaagt, Korrel Angela Duckworth ontwikkelt het concept van ‘grit’ in haar gelijknamige boek met 4,6 sterren en 10.000 lezers. Door goed gemaakte verhalen te vertellen, leren we dat lef wordt gemaakt – niet geboren – door elementen als passie, doorzettingsvermogen, bescheidenheid en zelfbeheersing te combineren, allemaal factoren binnen onze individuele controle.

“[The author’s] Uit interviews en algemeen onderzoek is gebleken dat mensen die zeer succesvol zijn in hun carrière, hun passie niet zomaar uit één incident vonden”, schrijft lezer Jarin Jove. In plaats daarvan bouwen ze een mentaliteit op die draait om deze gruizige karaktereigenschappen – en, zoals het boek uitlegt, jij ook.

Geïnspireerd raken? Ga verder met de 6 geluksboeken waar experts in de geestelijke gezondheidszorg bij zweren.

Meld je aan voor de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief voor voedingskennis en nog veel meer. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.