Dagelijkse gewoonten die rimpels veroorzaken

Vergeten SPF in te smeren is misschien wel de grootste zonde die we tegen onze huid begaan, maar deze schijnbaar onschuldige bewegingen kunnen zelfs de gezondste teint saboteren.

iStock/alex_ishchenko

In je ogen wrijven

De huid rond je ogen is super delicaat en vatbaar voor beschadiging. “Wrijven over dit gevoelige gebied rekt de huid uit en breekt collageen en elastine af, wat kan resulteren in rimpels”, zegt Sejal Shah, MD, een dermatoloog in New York City. Hoe vaker je het doet, hoe erger het wordt. Heb je ooit je oogleden strak getrokken om eyeliner aan te brengen? Dit heeft hetzelfde schadelijke effect. (Dit is wat dermatologen willen dat je weet over het wegwerken van rimpels.)

man met hand op voorhoofdiStock/courtneyk

Je zonnebril thuis laten

Door naar de zon te loensen – of zelfs naar je telefoon of computer – worden de spieren tussen je wenkbrauwen en rond je ogen gedwongen om samen te trekken, waardoor de bovenliggende huid gaat kreuken. “In het begin zie je de rimpel misschien alleen als je de beweging maakt, maar na verloop van tijd zal het collageen afbreken en zullen de rimpels dieper en gefixeerd worden”, zegt Dr. Shah. Het meest voorkomende symptoom van loensen? Kraaienpoten! De beste manier om ze te voorkomen, is door een zonnebril te dragen. Zorg ervoor dat u uw oogarts raadpleegt als u merkt dat u tuurt om te zien – dit kan een teken zijn dat u een bril nodig heeft. Bekijk de andere stiekeme tekenen dat je een bril nodig zou kunnen hebben (of een nieuw recept).

Leave a Reply

Your email address will not be published.