Controle portiegroottes voor snel gewichtsverlies

Stel je deze veelvoorkomende huishoudelijke voorwerpen voor om je aan de juiste portiegrootte te houden. U kunt op één dag meer dan 1.000 calorieën besparen.

Illustratie van portiecontroletrucs voor gewichtsverliesEmma Kapotes/Rd.com

Portieverwarring = calorie-overbelasting

Onze portiegroottes worden door alles beïnvloed, behalve door het juiste. Productverpakking (kauwend uit de krakelingzak), restaurantporties (die hele overheerlijke steak verslinden) en de afmetingen van onze gerechten (de hele kom vullen met ontbijtgranen) zorgen ervoor dat we meer eten dan we zouden moeten. Als gevolg hiervan hebben de meeste mensen geen idee wat de door de USDA aanbevolen portiegroottes eigenlijk zijn. “Mensen denken ze eten de juiste hoeveelheid”, zegt Lori Zanini, RD, van Lori Zanini Nutrition en een woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek. “Maar als ik mensen foto’s laat maken van hun eten, is wat ze denken dat één kopje is eigenlijk drie!” Het gebruik van de volgende afbeeldingen kan helpen bij het corrigeren van gebieden die vatbaar zijn voor portieverwarring en u in staat stellen meer dan 1.000 calorieën te besparen in 24 uur. Hier zijn meer snelle manieren om gewichtsverlies te stimuleren.

Illustratie van truc met portiecontrole: creamer en wijnkurkAli Blumenthal voor Reader’s Digest

De juiste portie voor koffiemelk = wijnfleskurk

Een geweldige manier om de dag te beginnen is te kijken naar wat we in ons kopje Joe doen. “Wat sommige mensen leuk vinden, is niet per se de smaak van koffie, maar de smaak van die gearomatiseerde creamers in hun koffie”, zegt Nancy Farrell, RDN, de oprichter van Farrell Dietitian Services en een woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek . “Ze beseffen niet dat het klopt.” De juiste portie voor vetvrije creamer is 1 eetlepel (25 calorieën), wat gelijk is aan een wijnfleskurk of een plastic hoestmedicijnbeker. Farrell hoort daarentegen van mensen die 6 eetlepels creamer gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.