Cloud Bread: Sådan laver du Cloud Bread

Skybrød 101

Skybrød lyder som en fantastisk luftig kulhydrat, der er lige så pudeagtig som skyerne selv. Men det lokkende navn er kun én af grundene til, at opskriften på tre ingredienser er populær på TikTok og sociale medier.

Low-carb, keto-opskriften er en alternativ brødmulighed, der også kunne være glutenfri, afhængigt af opskriften. Og virkelig, hvem vil ikke have endnu en grund til at spise mere brød?

Her er en oversigt over, hvad skybrød er, hvorfor det er populært, hvad diætister mener, og en opskrift på skybrød, du kan prøve.

ThitareeSarmkasat/Getty Images

Hvad er skybrød?

Den klassiske skybrødsopskrift er et sjovt sammenkog, der kun indeholder tre ingredienser. Men hvis du søger efter udtrykket “skybrødsopskrift”, kan du finde to forskellige versioner.

Begge alternativer bruger æg som base, men de har hver især ret forskellige næringsprofiler ud over det.

“Keto-skybrød”-versionen, som vi refererer til gennem resten af ​​denne artikel, kræver fløde af vinsten og en eller anden type mejeri (normalt enten yoghurt eller flødeost). Den alternative version er dog en smule sødere, da den i stedet kræver sukker og majsstivelse.

I begge tilfælde, når du har de grundlæggende ingredienser, kan du lave mange forskellige versioner ved at bruge de krydderier eller smagsstoffer, du ønsker.

Mens Tik-Tok har gjort den sødere version populær, siger rygter, at keto-versionen faktisk har eksisteret siden 1970’erne som en del af Atkins-dille.

Hvorfor er skybrød så populært?

Selvom at lave brød var en populær og sjov karantæneaktivitet, måtte folk, der fulgte en low-carb diæt, gå glip af det; muligheden for skybrød åbner døren til denne trend.

Opskriften på keto-skybrød passer ind i keto-diæten, en spiseplan med meget lavt kulhydratindhold, der i det mindste tilbyder nogle kortsigtede vægttabsfordele, ifølge Journal of Nutrition.

Plus, nogle mennesker med kroniske sygdomme såsom type 2-diabetes eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS) vil måske gerne bogmærke denne opskrift.

Studier i International Journal of Endocrinology og BMJ Open Diabetes Research and Care fandt ud af, at kulhydratfattige diæter kan være gavnlige til at håndtere PCOS og type 2-diabetes, især på kort sigt.

Så skybrød kan være en god måde for disse grupper at øge variationen i kosten uden at overskride deres daglige anbefalede kulhydratindtag.

I sidste ende vandt skybrød popularitet takket være at levere noget som brød minus kulhydraterne.

(Så hvad er det sundeste brød?)

Hvad er der i skybrød?

Som jeg nævnte, er der teknisk set to versioner af skybrød: Den version, der er lavet med sukker, giver faktisk omkring 200 kalorier, 11 gram protein og 30 gram sukker i et brød. For at sætte dette i perspektiv har en klassisk hjemmelavet chokoladechips-småkage omkring 75 kalorier og 6 gram sukker.

Nu siger vi ikke, at du altid spiser hele brødet på én gang, men det er vigtigt at bemærke, at denne version ikke kan udskiftes med low-carb eller “keto cloud bread”, hvis du leder efter disse fordele.

Hvad angår keto-skybrødsversionen, vil ernæringsfakta variere afhængigt af, hvilke ingredienser du vælger.

Hvis du laver det med flødeost, giver en portion af denne version omkring 50 kalorier, 0 gram kulhydrat, 3 gram protein og 0 gram sukker pr.

Hvis du bruger almindelig græsk yoghurt, giver opskriften omkring 35 kalorier, 1 gram kulhydrat, 4 gram protein og 0 gram sukker pr.

Selvfølgelig kan disse ernæringsfakta variere afhængigt af hvilke mærker du vælger, og fedtindholdet i dine mejeriprodukter.

Hvad gør skybrød til “keto”?

Normalt betragtes en fødevare som ketogen, hvis den er meget lav på kulhydrater. Keto-diætere begrænser typisk deres kulhydratindtag til mindre end 50 gram om dagen. Af denne grund er det generelt sådan, at jo lavere kulhydratindholdet er i hver enkelt mad, du spiser i løbet af dagen, jo bedre.

Et andet kendetegn ved keto-diæten er øget fedt, op til 60 procent af alle kalorier, der indtages i løbet af dagen. Skybrødsopskriften kan laves med fedtfattige mejeriprodukter, fuldfed yoghurt eller flødeost kan bruges til at øge fedtindtaget i løbet af dagen.

Så skal du prøve skybrød?

Hvad angår den ernæringsmæssige påvirkning, tror vi, at fordelene virkelig afhænger af den enkelte. I sidste ende er der både fordele og ulemper ved at inkludere skybrød i kosten.

De professionelle

Ud over folk, der ønsker at begrænse kulhydrater, kan brødet være godt til andre kostproblemer, siger den registrerede diætist Rachel Dyckman.

“De fleste skybrødsopskrifter er glutenfri og kan laves mælkefri ved at erstatte ikke-mejeri flødeost eller yoghurt,” siger hun. Så det kan være en god mulighed for alle med hvede- eller laktoseintolerance.

Registreret diætist Anthea Levi kan lide skybrøds mikronæringsstofprofil, og bemærker, at det er en god mulighed for alle, der leder efter et kulhydratfrit alternativ til klassisk brød.

“Ikke kun er dens konsistens ultra-fluffy, men den serverer også vigtige næringsstoffer som hjernevenlig cholin samt svært at finde vitamin D i kosten takket være inklusion af æggeblommer i ‘dejen’,” siger hun .

Ulemperne

Selvom skybrød kan være et sjovt eksperiment, er det vigtigt at tage fat på det praktiske ved denne opskrift. Selvom det minder om pitabrød, skal du ikke forvente, at det smager som brød eller har en lignende tekstur.

Skybrød har mere en følelse af at “smelte i munden” – ikke brødets dejagtige konsistens. Den har også en interessant smag med antydninger af ægsmag.

“Skybrød anses for at være vor tids low-carb, skyldfri brød, men personligt er jeg ikke fan,” siger den registrerede diætist Charlotte Shron. “Ikke kun smager det ikke særlig godt, men det antyder, at det er tabu at spise brød.”

Selvom hun elsker en fantastisk lav-kulhydrat-option, mener Shron ikke, at æggehvider og fløde med tandsten har meget at tilbyde ud fra et ernærings- og tilfredshedsperspektiv.

“Medmindre du topper [cloud bread] med sunde fedtstoffer og grøntsager vil ‘brød’-erstatningen efterlade dig sulten til dit næste måltid inden for 30 minutter,” siger hun.

Dyckman bemærker også de potentielle ernæringsmæssige fald.

“Det er vigtigt at bemærke, at bare fordi skybrød er lavt i kalorier og kulhydrater, betyder det ikke nødvendigvis, at det er sundere end fuldkornsbrød,” siger hun.

“Cloud-brød mangler fibre, hvilket er gavnligt for vægtkontrol, fordøjelsessundhed, stabilisering af blodsukkeret, kardiovaskulær sundhed og meget mere.”

Dyckman tilføjer, at brødet måske ikke er særlig mættende i sig selv på grund af dets lave proteinindhold, selvom skybrød ofte er tænkt som et højere protein-alternativ til brød. Den indeholder faktisk omtrent den samme mængde protein per portion som en skive almindeligt brød.

Så selvom skybrød kan være gavnligt for dem med diætrestriktioner, er det muligvis ikke anvendeligt eller behageligt for alle mennesker.

Alligevel betyder det ikke, at vi ikke kan have det sjovt at prøve det. Se nedenfor for nogle opskriftsideer og tanker om, hvordan du kan blande den traditionelle opskrift.

Sky brød, Oopsie brød, Keto mad, ketogen diæt, paleo, lavt kulhydrat højt fedt

ThitareeSarmkasat/Getty Images

Cloud brød opskrift

Hvis du er interesseret i at tjekke denne trend ud, kan du se, hvordan du laver skybrød.

(Server 10)

ingredienser

1/2 kop almindelig græsk yoghurt eller 2 oz almindelig flødeost (ethvert fedtindhold er ok, afhængigt af dine mål)

4 æg, adskilt

1/2 tsk fløde tatar

1/2 tsk salt

Instruktioner

Del æggehvider og æggeblommer og læg dem i hver sin skål.

Brug en håndmixer til at piske æggehvider, indtil der dannes stive toppe.

Læg flødeost eller yoghurt i en skål med æggeblommer og bland for at kombinere. Tilføj krydderier til æggeblomme og flødeost eller yoghurtblanding og bland sammen.

Vend æggehviderne i æggeblommeblandingen, indtil de er blandet.

Tag omkring 1/2 kop dukker fra skålen og placer jævnt fordelt på bagepapirbeklædt bageplade; de skal være omkring 1/2 tomme høje.

Bag ved varmluftsindstilling i cirka 20 minutter, eller ved almindelig indstilling i 30 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennemstegte i midten. Lad køle af og nyd!

Bemærk: Mens du bruger græsk yoghurt som din mejerikilde, kan resultere i lidt mere protein sammenlignet med flødeost, så tag dit valg baseret på, hvad du finder tiltalende.

Mejeriprodukterne i denne opskrift er minimale, når de er opdelt i 10 portioner, og vil sandsynligvis ikke gøre en stor ernæringsmæssig forskel, når det indtages med måde.

Sådan spiser du skybrød

Selvom dommen stadig er ude om, hvem der kan have gavn af skybrød, og hvem der kan nyde det, er det stadig et sjovt køkkeneksperiment at prøve.

Du kan lege med den traditionelle opskrift ovenfor ved at blande stort set ethvert krydderi, du finder tiltalende – sort eller rød peber, italiensk krydderi, hvidløgspulver og alt bagelkrydderi. Der er ingen grænser.

Det er også ret alsidigt, så længe du ikke har noget imod teksturen. Hvis du har lyst til at prøve det, så overvej at bruge det i stedet for følgende ting:

  • Sandwichbrød

  • Wrap eller pita

  • Engelsk muffin

  • Cracker til dypning

  • Skorpe til minipizzaer

Tjek derefter grunde til at prøve Ezekiel-brød.

Leave a Reply

Your email address will not be published.