Bizarre trucs voor gewichtsverlies die werken

boerendochter / Shutterstock

Eet soep voor het avondeten

Je bent misschien gewend aan een salade voor het eten als caloriebesparende maatregel, maar als bladgroenten niet jouw ding zijn, suggereert onderzoek dat je soep kunt eten voor het avondeten en minder eet als het hoofdgerecht is. geserveerd. Onderzoek in het tijdschrift Trek ontdekte dat mensen die vóór de lunch een caloriearme, dikke soep hadden, 20 procent minder voedsel aten tijdens de maaltijd in vergelijking met mensen die helemaal geen soep aten. Bovendien meldden mensen die soep aten niet dat ze honger hadden of zich minder vol voelden aan het einde van de maaltijd. Dit zijn de beste en slechtste soepen om af te vallen.

aardbeiensmoothieAris Setya/Shutterstock

Maak je smoothies dikker

Smoothies worden beschouwd als een van de meest efficiënte manieren om veel fruit, zelfs groenten, tegelijk te eten, maar één element van je smoothie kan meer invloed hebben op je taille dan je je realiseert: de dichtheid van de drank. Onderzoek naar The American Journal of Clinical Nutrition ontdekte hoe dikker de drank is, hoe voller iemand zich voelt, ongeacht de hoeveelheid calorieën van de smoothie. Deze “fantoomvolheid” – of een vol gevoel omdat een voedingsmiddel dik is en niet calorierijk – kan mensen helpen om later nog meer calorieën te bereiken, waardoor het gevoel van volheid verdwenen is.

vrouw slapen in ooglapje in grijs bed.  kopieer ruimteVera Petrunina/Shutterstock

Slaap in een donkere kamer

Een volledige nachtrust krijgen is een van de beste manieren om de eetlust onder controle te houden en het risico op gewichtstoename te verminderen, maar de helderheid in de kamer waar u slaapt, kan ook van invloed zijn op uw lengte. Volgens een onderzoek in de Proceedings van de National Academy of Sciences van de Verenigde Staten van Amerika, muizen die sliepen in omgevingen met felle lichten of weinig licht (denk aan een televisie die door de kamer flikkerde) eten meer in vergelijking met muizen die in totale duisternis snoozen. Bovendien bleek uit de studie dat muizen die met licht aan sliepen op vreemde tijden aten en metabolische signalen hadden onderbroken die van invloed waren op hoe vaak ze honger hadden. Schakel al het licht in uw slaapkamer uit of gebruik een lichtblokkerend slaapmasker om uw doelstellingen voor gewichtsverlies een boost te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.