Beste herfst-superfoods voor gewichtsverlies

Wat is eigenlijk een superfood?

“Fruit en groenten zijn beschermend voor de gezondheid, omdat ze helpen bij het verminderen van het risico op coronaire hartziekten, beroertes en sommige vormen van kanker. Ze bevatten ook weinig calorieën, wat obesitas helpt voorkomen”, zegt Isabel Maples, RDN, woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek. Hoewel de term ‘superfood’ geen exacte definitie heeft, zegt Maples dat diëtisten zouden zeggen dat het voedzaam betekent – en veel herfstproducten passen bij die beschrijving. Je zou deze voedingsmiddelen ook als functioneel kunnen beschouwen, zegt ze, wat betekent dat er wetenschap is achter het feit dat ze beter zijn voor je lichaam en vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten bieden. “Bovendien, als het voedsel dat je eet smaakvol en bevredigend is, is de kans groot dat je minder zult eten en ook minder calorieën zult consumeren”, voegt ze eraan toe. En dat is de sleutel om kilo’s kwijt te raken.

Bekijk deze lijst met herfst-superfoods voor gewichtsverlies, zodat je weet waar je naar toe moet als je een bevredigend gerecht wilt met nieuwe smaken, met weinig calorieën en veel voedingsstoffen. En bekijk deze lijst om de groenten en fruit van het seizoen voor elke maand van het jaar te ontdekken.

Groep appels op de houten achtergrond.  Van boven gezien.

Appels

Dit hoofdbestanddeel van herfstfruit krijgt niet voor niets een goede reputatie: het bevat grote hoeveelheden vezels, de voedingsstof die je een verzadigd gevoel geeft en helpt bij een gezonde spijsvertering. Je krijgt ook antioxidanten en een stof genaamd quercetine die kankercellen bestrijdt, zegt Maples.

Leave a Reply

Your email address will not be published.