Beste deodorants en anti-transpiranten voor vrouwen op Amazon

Douglas Sacha/Getty Images

De actieve ingrediënten in deodorants en anti-transpiranten

De reden, en de belangrijkste manier om onderscheid te maken tussen de twee, zijn de ingrediënten. “Het actieve ingrediënt in deodorant is meestal maïszetmeel of natriumbicarbonaat, ook wel bakpoeder genoemd”, legt Dr. Green uit. “Baking soda is een mengsel van natriumionen en bicarbonaationen. Deze werken synergetisch om geur, zuurgraad en bacteriën te bestrijden. Vanwege het vermogen om bacteriën en sommige schimmels te vernietigen, kan baking soda een geweldige aanvulling zijn op je deodorant om je die frisse, schone geur te geven.

Mogelijk ziet u ook alcohol, triclosan of propyleenglycol in deodorant, voegt dermatoloog Peterson Pierre, MD, oprichter van het Pierre Skin Care Institute, eraan toe. “Deze ingrediënten zijn er om bacteriën te doden”, zegt hij. “Deodorants hebben ook vaak geuren en parfums om de geur te maskeren.” Ondertussen gebruiken de meeste anti-transpiranten een vorm van aluminium om nattigheid te bestrijden. “Aluminium werkt door de zweetklieren te blokkeren, zodat je niet zo veel zweet”, zegt Dr. Green. (Dit zijn de potentieel giftige ingrediënten in schoonheidsproducten.)

close-up van de oksel van een jonge vrouwProstock-Studio/Getty Images

Zijn anti-transpiranten slecht voor je?

“Er is veel discussie geweest over het mogelijke verband tussen aluminium, de ziekte van Alzheimer en borstkanker, hoewel meerdere onderzoeken geen enkele correlatie hebben aangetoond”, zegt Dr. Pierre. “Dierstudies hebben een gewijzigde hormoonregulatie aan het licht gebracht, maar tot nu toe hebben geen studies een definitief gezondheidsrisico aangetoond.” Toch kan het voor vrouwen met een familiegeschiedenis van borstkanker geen kwaad om een ​​product te kiezen dat aluminiumvrij is, hoewel het de effecten zal beïnvloeden. (Dit zijn de mythes over borstkanker die je moet negeren.) “Er is niets natuurlijks dat je blokkeert of verhindert om te zweten”, waarschuwt de door de raad gecertificeerde dermatoloog Debra Jaliman, MD, auteur van New York City. Huidregels: handelsgeheimen van een top dermatoloog uit New York. (Hier zijn eenvoudige manieren om minder te zweten.)

Om u te helpen bij het bestrijden van transpiratie en geur tijdens deze zweterige zomer, hebben we top dermatologen geraadpleegd en 12 van de beste deodorants en anti-transpiranten verzameld.

bepaalde dri anti-transpirantvia amazon.com

Sterkste OTC-optie: Bepaalde Dri Prescription Strength Clinical Anti-transpirant

$ 6

Winkel nu

“Als je echt overal doorheen zweet, moet je waarschijnlijk Certain Dri proberen, wat de meest effectieve vrij verkrijgbare anti-transpirant is”, zegt Dr. Pierre. Dit roll-on product belooft tot 72 uur bescherming tegen overmatige transpiratie wanneer het voor het slapengaan wordt aangebracht, dankzij het 12 procent aluminiumchloride. En met meer dan 2.000 vijfsterrenrecensies op Amazon, zijn gebruikers het erover eens dat het de hype waarmaakt. “Voordat ik dit product gebruikte, was ik ongelooflijk sceptisch”, geeft een recensent toe. “Snel vooruit, misschien zes jaar en het heeft mijn leven veranderd. Ik heb letterlijk NOOIT een druppel zweet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.