Ben jij een aspirant-reducetaricus? 5 slimme boodschappen om te proberen

Voor velen van ons is het niet echt praktisch om vlees voor altijd af te zweren. Als dat het geval is, deelt deze schrijver – een veganistische atleet en vader van twee – zijn favoriete slimme en eenvoudige swaps voor je volgende boodschappen. (U kunt hier zelfs uw bestelling plaatsen.)

Wat is reducetarisme?

Je hebt gehoord dat het eten van meer planten en minder vlees een van de beste dingen is die je voor de planeet kunt doen (het is ook een boost voor je gezondheid). Maar als je dierbaren te voeden hebt, kan het opgeven van vlees koud kalkoen voelen als een verandering van levensstijl die het vechten gewoon niet waard is.

Als u zich in dat scenario bevindt, kan het moeilijk zijn om uit te zoeken wat u moet doen. Hoewel de meesten van ons nu begrijpen dat het consumeren van te veel vlees – wat het risico op een tekort aan voedingsstoffen uit fruit, groenten en volle granen kan vergroten – in verband wordt gebracht met aandoeningen zoals hartaandoeningen, darmkanker en obesitas, toont wereldwijd onderzoek aan dat vlees consumptie is de afgelopen twee decennia elk jaar toegenomen.

Gelukkig erkennen experts op het gebied van plantaardig eten dat het niet echt praktisch is voor ons allemaal om voor altijd vlees af te zweren. Als reactie komen sommigen met gezonde oplossingen die bij jouw leven passen.

Een van die opinieleiders is Brian Kateman, de producent van de documentaire Vlees Me Halverwege en auteur van het boek van april 2022 met dezelfde titel. In 2014 richtte Kateman de Reducetarian Foundation op, die mensen aanmoedigt om voornamelijk plantaardig voedsel te eten en dierlijke producten met mate toe te staan. zoals hij vertelt de gezonde,,Veel mensen beschouwen vleesconsumptie als een alles-of-niets-premisse: je bent veganist of je bent het niet.” Maar, vervolgt hij: “Dit is nogal problematisch omdat de overgrote meerderheid van de mensen niet veganist wil worden. Laat perfectie niet de vijand van het goede zijn.”

Onderzoek uit 2019 ondersteunt het punt van Kateman en suggereert dat de meest effectieve manier om mensen een belangrijke levensstijl te laten veranderen, zoals het verminderen van hun dierlijke consumptie, niet is om ze te bombarderen met informatie of ze zich schuldig te laten voelen of zich zorgen te maken over hun voedingskeuzes . Een zinvolle manier om van gedachten te veranderen is om ondersteunend te zijn en voorlichting te geven, terwijl het publiek wordt aangemoedigd om in de loop van de tijd relatief kleine veranderingen in hun gedrag aan te brengen.

Betekenis? Als het gaat om het eten van minder vlees, is het oké om de alles-of-niets-mentaliteit te verliezen en je te concentreren op je best doen om gezond, plantaardig voedsel te eten, terwijl je waar mogelijk dierlijke producten beperkt.

Dat begint met je boodschappenlijstje – de volgende keer dat je in de supermarkt bent, overweeg dan om de onderstaande eenvoudige en gezonde voedselwissels te maken. Je zult je overal beter voelen. (Voor meer gezondheidswijsheid die het echte leven begrijpt, zie wat een psycholoog en sportgeneeskundedokter zojuist zei over hoe lichaamsbeweging een belangrijke uitlaatklep voor stress kan zijn op een heel coole, hart-gezonde manier.)

Wat is een “reducetarier”?

10.000 uur/Getty Images

Een reducetariër vermindert opzettelijk hun vleesconsumptie, waaronder rood vlees, gevogelte, zeevruchten, zuivel en eieren. Vergeleken met een vegetarisch of veganistisch dieet, is reducetarisme een flexibelere benadering die de uitdagingen van het volledig opgeven van vlees erkent.

Reducetarians hebben de neiging om inclusief te denken en een niet-oordelende filosofie te hanteren, omdat ze de moeilijkheden en het stigma herkennen die gepaard gaan met het opgeven van het voedsel dat velen van ons liefhebben en zijn opgegroeid met eten (en dat veel van onze families nog steeds genieten).

Boodschappenruil om minder vlees te eten (en meer voeding binnen te krijgen)

Als je geïnspireerd bent om de gezondheid van de planeet te ondersteunen en tegelijkertijd je eigen welzijn te optimaliseren, kan je boodschappenlijstje een leuk en krachtig hulpmiddel zijn om je op weg te helpen.

Als een op planten gebaseerde marathonloper en vader van twee kleine kinderen, zijn hier mijn vijf favoriete gemakkelijke boodschappenruil. (Je kunt ze hier bestellen door op de groene, rechthoekige “Nu winkelen”-knoppen hieronder te klikken.)

Kijk ook eens naar Craving Sugar? Een diëtist zegt dat je misschien meer van deze verrassende voedingsstof nodig hebt.

Biologische Spiralen Kikkererwten Pasta

Kikkererwten Pasta

via handelaar

Winkel nu

Het selecteren van pasta gemaakt met kikkererwtenmeel in plaats van traditionele pasta is een van de boodschappen die dezelfde heerlijke maaltijdervaring biedt, terwijl het een grote voedingswaarde oplevert voor je geld.

Kikkererwtenpasta met kikkererwten zit boordevol voedingsvoordelen: één portie bevat 13 gram gezonde plantaardige eiwitten en zes gram vezels om je te vullen, de bloedsuikerspiegel in balans te houden en je regelmatig te houden. Chickapea-pasta is ook biologisch, veganistisch, niet-GMO, glutenvrij en omdat het slechts drie ingrediënten bevat – kikkererwten, rode linzen en gele linzen – is het ook vrij van vulstoffen en additieven die je in sommige in de winkel gekochte pastamerken vindt .

Is er een nadeel aan het eten van pasta gemaakt van peulvruchtmeel? Het is belangrijk om te onthouden dat pasta van nature meer verwerkt is dan het eten van kikkererwten in hun natuurlijke vorm, maar de voeding van kikkererwtenmeel levert nog steeds meer gezondheidsvoordelen op dan de meeste andere pasta’s gemaakt van traditioneel meel. Voor alles, van een basissoep met bouillon en besprenkeld kaas tot Griekse pastasalade met veel eiwitten en groenten in een lunchbox of picknickmand, voel je je goed bij deze pasta-swap.


Simple Mills Amandelmeel, Bloemkool Pizzadeegmix

Simple Mills Pizzadeeg

via handelaar

Winkel nu

Wat kan niet bloemkool doen? Bloemkoolvleugels, bloemkoolrijst, bloemkoolpuree – en nu bloemkoolpizzadeeg. Gecombineerd met amandelmeel is Simple Mills bloemkoolpizzadeeg een solide vervanging voor je typische koolhydraatrijke pizzadeeg met gluten, eieren en een heleboel ingrediënten die je niet kunt uitspreken.

Bloemkool is een kruisbloemige groente, wat betekent dat het rijk is aan vitamines en mineralen met kankerbestrijdende eigenschappen. Ondertussen zijn amandelen een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten en vitamine E.

Nogmaals, als de bloemkool en amandelen tot meel worden vermalen, worden ze ontdaan van sommige voedingswaarde. Toch is een pizzadeeg gemaakt van planten en noten een leuke manier om de gezondheidsfactor van thuisgemaakte pizzamix te versterken.


Volg je hart Veganistisch ei

Veganistische Eieren

via handelaar

Winkel nu

Je zult onder de indruk zijn van hoe vergelijkbaar dit diervrije alternatief is met kippeneieren, zowel qua smaak als textuur. Gemaakt van biologisch sojamelkpoeder, hebben Vegan Egg-eieren de toegevoegde bonus van vezels, calcium, ijzer, kalium en vitamine D.

Ze zijn ook vrij van verzadigd vet, cholesterol en gluten, waardoor ze voor veel consumenten een gezondere optie zijn dan gewone eieren.


Anthony’s getextureerde plantaardige proteïne (TVP)

Anthonys getextureerde plantaardige proteïne

via handelaar

Winkel nu

Als je van rundergehakt houdt in taco’s, chili en pastagerechten, is dit een boodschappenruil om te proberen. Getextureerd plantaardig eiwit, soms liefdevol aangeduid als “TVP”, is een eiwitrijke vleesvervanger die is afgeleid van sojaolie.

Anthony’s Textured Vegetable Protein is biologisch en glutenvrij, waardoor het een gezonde vervanging is voor gemalen vlees in veel voorkomende gerechten. Een portie bevat 12 gram plantaardig eiwit en vier gram voedingsvezels. Ook bevat dit product nul natrium en geen toegevoegde suikers!


NOCH HET! Zuivelvrije Cashew Geraspte Kaas Vegan Parmezaanse kaas

Nooch It

via handelaar

Winkel nu

Het meest voorkomende voedsel dat ik mensen hoor zeggen dat ze nooit zouden kunnen opgeven, is kaas. Zodra je deze cashew Parmezaanse kaas van Nooch It! (en ontdek de gezondheidsvoordelen ten opzichte van zuivelkaas), misschien gaat u nooit meer terug. Deze vegan Parmezaanse kaas is niet alleen heerlijk, maar bevat ook vitamines en mineralen, zoals riboflavine, niacine, B6, foliumzuur en B12. Enkele van de ongelooflijk gezonde ingrediënten in deze kaas zijn biologische cashewnoten, niet-GMO-voedingsgist, biologische hennepzaden en zeezout. Het bevat ook weinig vet en natrium, wat niet gezegd kan worden van de meeste soorten kaas van koeien.

Meer tips en adviezen voor gezond leven? Meld je aan voor de gezonde‘s dagelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Lees ook verder:

Leave a Reply

Your email address will not be published.