Bananen voor een goede nachtrust? Uit onderzoek is gebleken dat het de perfecte snack voor de nacht is Onderzoek heeft uitgewezen dat het de perfecte snack voor de nacht is

Je hebt rustgevende kruidenthee, kalmerende lavendelgeuren en strikte tijd zonder scherm geprobeerd in een poging om meer Zzz’s te vangen. Maar zou Amerika’s favoriete fruit echt het slaapmiddel kunnen zijn waar je naar op zoek was?

Rasulovs/Getty Images

Ze zijn vaak een ontbijt- of lunchgerecht om je dag van brandstof te voorzien … maar hoe zit het met het combineren van een banaan met je favoriete thee voor het slapengaan? Voor iedereen die gek is op deze vitaminerijke, krachtige vrucht in een schil, hier is een goede reden om te overwegen om ‘s avonds van een banaan te genieten: bananen kunnen je helpen om een ​​betere, diepere nachtrust te krijgen, dankzij de unieke cocktail van slaapbevorderende voedingsstoffen.

Lees 7 geniale voedingshacks die een diëtist ons net heeft geïnspireerd om te proberen

Bananen helpen een gelukkige darm, wat zorgt voor een goede nachtrust

Ten eerste zijn bananen een krachtige bron van prebiotica. Deze plantenvezels voeden de gezonde bacteriën in je darmen en bevorderen alles, van een betere gastro-intestinale gezondheid tot een verbeterde hersenfunctie.

Maar bananen zijn ook natuurlijke stressbestrijders, blijkt uit onderzoek uit 2017, gepubliceerd in Grenzen in gedragsneurowetenschappen. Het is aangetoond dat diëten die rijk zijn aan prebiotica kunnen helpen symptomen zoals maagproblemen op afstand te houden tijdens stressvollere tijden (bijvoorbeeld tijdens academische examens of een zwaar project op het werk – lees Het gezondheidsvoordeel van bananen waarvan u zeker niet op de hoogte was, onthullen diëtisten).

Maar uit de studie bleek ook dat de impact van prebiotica op stress ‘s nachts bij je blijft, de kwaliteit van je slaap verbetert, een rustgevende slaapcyclus aanmoedigt en door stress veroorzaakte slaapstoornissen verlicht.

Hoe bananen je slaaphormoon aanzetten

Bepaalde voedingsstoffen in bananen werken ook om je lichaam voor te bereiden op een diepe, herstellende slaap. Tryptofaan is een aminozuur dat het menselijk lichaam nodig heeft om melatonine aan te maken, het hormoon dat ons helpt om in slaap te vallen – en er zit veel van in bananen. Van tryptofaanbevattend voedsel is aangetoond dat het bijna alle metingen van slaapkwaliteit verbetert, volgens onderzoek uit 2020, gepubliceerd in voedingsstoffen. En hoewel wetenschappers weten dat de vitamine B6 in bananen tryptofaan helpt om melatonine te produceren, kunnen de twee ook samenwerken om nachtelijk ontwaken te verminderen, volgens een klinische proef gepubliceerd in Minerva Kindergeneeskunde.

Lees ook Kun je melatonine gebruiken voor angst? Dit is wat u moet weten

Het slaapbevorderende mineraal dat de meesten van ons missen

Er is gemeld dat ongeveer 60 procent van ons niet genoeg magnesium eet – en een overzicht van onderzoeken gepubliceerd in voedingsstoffen nog een bananenvoordeel toegevoegd om dit probleem aan te pakken. Uit het onderzoek bleek dat een laag magnesiumgehalte een rol kan spelen bij slaapstoornissen.

Met bijna 10 procent van je dagelijkse magnesiumbehoefte die beschikbaar is in een banaan, kan het nuttigen van een banaan voor het slapengaan je helpen om naar dit doel toe te werken. Lees Is magnesiumglycinaat een slaapspel-wisselaar? Dit is waarom een ​​diëtist dit supplement een knipoog geeft

Abboneer op de gezonde nieuwsbrief voor heerlijke voedingskennis die dagelijks wordt bezorgd. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.