Avocadofordele: Sundhedsmæssige fordele ved Avocado, du aldrig vidste

Avocadofordele: Sundhedsmæssige fordele ved Avocado, du aldrig vidste

Avocadoer har en dårlig rap for at være fed, men fedtstofferne er sunde, og kødet er fyldt med vitaminer og mineraler. Se, hvordan de ellers gavner din krop.

istock/Olha_Afanasieva

Avocado sænker kolesterol

Af alle de medicinfrie måder at sænke dit kolesterol på, er det nok den lækreste at spise avocado. Avocadoer er rige på plantesteroler, forbindelser, der viste sig at sænke kolesterol ved at blokere dets absorption i blodbanen. De er også fyldt med vitaminer og mineraler, herunder E-vitamin, magnesium, C-vitamin, folat og zink. Unse for ounce, en af ​​de sundhedsmæssige fordele ved avocado er, at de giver mere kalium end bananer! Et randomiseret forsøg offentliggjort i JAMA fulgte en lille gruppe voksne med hypertension over en periode på to år og fandt ud af, at udskiftning af en kulhydratholdig kost med en rig på enkeltumættede fedtstoffer (den samme hjertesunde slags, som findes i olivenolie) resulterede i lavere blodtryk og forbedrede lipidniveauer . Hollandske forskere analyserede 60 forsøg for at udforske virkningerne af forskellige fedtstoffer på kolesterolniveauer, og fandt også ud af, at udskiftning af kulhydrater med enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer fører til et fald i “dårligt kolesterol” og en stigning i “godt kolesterol”. Her er nogle andre medicinfrie måder at sænke kolesterol.

istock/martinturzak

Avocado reducerer risikoen for hjertesygdomme

Nogle af de mest effektive måder at reducere din risiko for hjertesygdomme er enklere, end du skulle tro. Undersøgelser har vist, at udskiftning af mættet fedt med umættet fedt – en af ​​de bedst kendte fordele ved avocado – kan reducere risikoen for hjertesygdomme bedre end blot at sænke det samlede fedtindtag. En analyse af 50 undersøgelser og kliniske forsøg viste, at en middelhavsdiæt, som er høj i enkeltumættet fedt, var effektiv til at forhindre metabolisk syndrom, en gruppe risikofaktorer, der øger sandsynligheden for hjerteproblemer som slagtilfælde eller kranspulsåresygdom. En anden 20-årig undersøgelse fulgte mere end 74.000 kvinder i alderen 38 til 63 og fandt ud af, at kvinder, der fulgte en diæt i middelhavsstil, havde en lavere risiko for slagtilfælde. Dette er nogle andre måder at reducere din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.