Artsen bespreken alopecia en andere aandoeningen die aandacht behoeven

Tatiana Ayazo /RD.com

Je hoofdhuid is schilferig, ontstoken en geïrriteerd…

Als je witte schilfers op de hoofdhuid hebt, heb je waarschijnlijk last van seborrheic dermatitis. Het is een van de meest voorkomende hoofdhuidaandoeningen. Je kent het waarschijnlijk onder zijn andere naam: roos. Overweeg om de situatie thuis te verbeteren met deze natuurlijke behandelingen voor roos. “Gist leeft op ieders huid, maar bij sommige mensen kan het ontstekingen bevorderen”, legt Joshua Zeichner, MD, directeur van Cosmetic and Clinical Research in Dermatology in het Mount Sinai Hospital in New York City, uit.

“Dit ziet er klinisch uit als witte vlokken aan de basis van het haar rond je hoofdhuid.” Dr. Zeichner stelt voor om medicinale shampoos te gebruiken, zoals Head and Shoulders, die een ingrediënt bevatten dat helpt de gistniveaus op de huid te verlagen. Door de hoeveelheid gist te verminderen, kunt u de ontsteking verminderen en vervolgens de hoeveelheid schilfering verminderen. (Let op hoe koude douches de gezondheid van uw hoofdhuid ten goede komen.)

illustratie van de hoofdhuid van een persoon die jeuk aangeeftTatiana Ayazo /RD.com

Als je last hebt van jeuk…

Een jeukende hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Maar als je jeuk niet gepaard gaat met roodheid of schilfering, komt dat waarschijnlijk omdat je je hoofdhuid niet goed reinigt. Om deze reden zegt Penny James, een door de International Association of Trichologists gecertificeerde tricholoog en de eigenaar van Penny James Salon in New York City, dat het belangrijk is om je haar en hoofdhuid minstens vier keer per week te wassen. “De shampoos die tegenwoordig op de markt zijn, zijn niet zo hard als in voorgaande decennia, dus zoek naar een productlijn met actieve ingrediënten en botanische extracten en die geen sulfaten, siliconen of parabenen bevatten.” Voor een droge hoofdhuid en haar stelt ze de volledig natuurlijke en organische lijn Aloida voor. Deze producten werken hard om het haar en de hoofdhuid te voeden en te hydrateren.

illustratie van de hoofdhuid van een persoon die wijst op dunner wordenTatiana Ayazo /Rd.com

Je haar wordt dunner…

Genetica, evenals levensveranderingen, zwangerschap, menopauze en gewichtsverlies, dragen bij aan de interferentie van haargroei en andere hoofdhuidaandoeningen. Het is dus niet ongebruikelijk dat vrouwen in bepaalde levensfasen verlies ervaren. “Naarmate we ouder worden, wordt het meeste haar verminderd in de vorm van kalend, terugtrekkend of dunner wordend haar”, legt Dr. Engelman uit. “Bovendien kunnen levensstijlgewoonten, waaronder chemische behandelingen, hot tools, borstels en andere stylingtools, het haar verminderen of beschadigen.” Ze beveelt orale supplementen aan, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12, om de haarzakjes te ondersteunen. “Als u niet genoeg voedingsstoffen uit uw dieet haalt, kunnen supplementen de lage niveaus verhogen”, zegt ze. “Deze voedingsstoffen helpen de haarstructuur, groei en de afbraak van koolhydraten en vetten te ondersteunen, en ze hydrateren de hoofdhuid en verdelen zuurstof naar de cellen.” Haar favoriete merken om haaruitval tegen te gaan: Reserveage Keratin Booster en Nutrafol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.