Altijd hongerig? 8 redenen waarom je niet kunt stoppen met eten

istock/gpointstudio

Je ging te laat naar bed

Beknibbel op slaap en je knoeit met je hongerhormonen, zoals ghreline: als het stijgt, heb je honger. En het hongerhormoon leptine (waardoor je een vol gevoel krijgt) zakt weg. Slaapverlies lijkt ook de bloedspiegels te verhogen van een chemische stof die eten aangenamer maakt – geloof het of niet, vergelijkbaar met de effecten van marihuana, volgens een kleine studie van de Universiteit van Chicago gepubliceerd in het tijdschrift Slaap in 2016. Van de 14 mannelijke en vrouwelijke deelnemers van in de twintig konden degenen die ‘s nachts slechts ongeveer vier uur sliepen (in plaats van een gezondere 7,5 uur) niet weerstaan ​​aan wat de onderzoekers ‘zeer smakelijke, lonende snacks’ noemden – voedsel dat geschikt is voor de munchies, zoals koekjes, snoep en chips – ook al hadden ze twee uur eerder een grote maaltijd gehad. Je doel, vanaf vanavond: zeven tot negen uur je ogen dicht. Bekijk deze andere trucs die u kunnen helpen gewicht te verliezen terwijl jij slaapt.

stapel mini pannenkoeken met bessenjam eropistock/nata_vkusidey

Je kiest voor de shortstack in plaats van de omelet

En bijna elke keer, niet lang genoeg na je laatste met siroop ingesmeerde hap, knort je maag en vraag je je af hoe dat zelfs mogelijk is. Oh, maar dat is het wel: onderzoekers van de Universiteit van Missouri ontdekten dat vrouwen die een eiwitrijk ontbijt met worst en eieren aten, de hele ochtend minder hongerig en voller waren, en zelfs minder calorieën aten tijdens de lunch, vergeleken met vrouwen die een eiwitarm bord met pannenkoeken en siroop in de ochtend, of het ontbijt helemaal overgeslagen.

En over het omzeilen van het ontbijt gesproken, probeer het niet te doen: een andere studie, gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition in 2013 toonde aan dat het eten van een gezond ontbijt, vooral een met veel eiwitten, de hersensignalen verminderde die de voedselmotivatie en beloningsgestuurd eetgedrag bij laat-adolescente meisjes verminderde, in vergelijking met ontbijt-skippers. “Eiwit kan hunkeren naar en verhoogt de verzadiging bij de maaltijden”, zegt Angela Ginn-Meadow, RD, een in Maryland gevestigde geregistreerde diëtist en woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek. Bekijk deze 15 eiwitrijke ontbijtideeën die u zullen helpen gewicht te verliezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.