Alles wat u moet weten over het krijgen van een chemische peeling

Chemische peelings bestaan ​​al heel lang om een ​​goede reden – ze werken. Zie hoe een professionele peeling uw huidproblemen kan genezen, van acnelittekens en een ongelijkmatige teint tot melasma en fijne lijntjes en rimpels.

Trendsetter-afbeeldingen/Shutterstock

Chemische peelings zijn beproefd en waar

Alles wat oud is, is weer nieuw, en chemische peelings beleven een soort wedergeboorte nu een groeiend aantal cosmetische artsen zich tot deze behandelingen wenden om een ​​breed scala aan huidproblemen en aandoeningen aan te pakken. Volgens de American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) zegt meer dan de helft (52 procent) van de plastisch chirurgen in het gezicht dat er veel vraag is naar chemische peelings. “Het mooie van chemische peelings is dat ze low-tech zijn en niet intimiderend in vergelijking met lasers, en ze pakken dezelfde problemen aan: huidverkleuring, textuur en rimpels”, zegt Jessie Cheung, MD, directeur van de Jessie Cheung MD Dermatology & Lasercentrum in Willowbrook, IL. Dus hoe ver gaan ze terug? “Vrouwen gebruiken al meer dan 2000 jaar peelings! Cleopatra gedrenkt in melkbaden om haar huid glad te maken. Het actieve ingrediënt in melk is melkzuur (een alfahydroxyzuur of AHA) en deze zuren (samen met bètahydroxyzuren of BHA’s) behoren nog steeds tot de meest gebruikte soorten in moderne peelings, “zegt Erin Gilbert, MD, PhD, een dermatoloog in Brooklyn, NY.

Waarom een ​​chemische peeling?

“Tegenwoordig is de term ‘chemische peeling’ van toepassing op zoveel verschillende formuleringen, variërend van zwakkere glycolschillen die thuis kunnen worden gedaan tot de sterkste fenolpeelings die vaak verdoving of algemene anesthesie vereisen”, zegt Mark H. Schwartz, MD, een New York City plastisch chirurg. Deze huidverzorgingswerkpaarden kunnen acne, ouderdomsvlekken, verkleuring, toon, fijne lijntjes (vooral onder de ogen en rond de mond), sproeten, melasma, schade door de zon en meer corrigeren, volgens de American Academy of Dermatology (AAD). “Sommige peelings produceren veranderingen die relatief licht zijn en de huid verfrissen door exfoliatie”, zegt Fred G. Fedok, MD, plastisch chirurg voor het gezicht in Foley, AL. “Gematigde diepe peelings helpen bij verschillende soorten pigmentatieproblemen. De diepere peelings zijn effectief in het corrigeren van rimpels.” Peels kosten meestal minder dan laser skin resurfacing, gemiddeld ergens tussen de $ 100 en $ 400 per behandeling op basis van de locatie van de praktijk en de diepte van de schil. Lees meer over de huidverzorgingstips die dermatologen gebruiken.

Milde peelings

Een reeks milde chemische peelings – op het gezicht, de nek en/of de borst – om de paar weken werkt goed voor drukbezette mensen omdat ze significante resultaten behalen met minimale uitvaltijd. De zwakkere peelings zijn de AHA-peelings of fruitzuurpeelings, meestal glycolzuur, citroenzuur en melkzuur, en kunnen helpen om acnelittekens, huidskleur en textuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de effecten van schade door de zon te verminderen. . Een van die behandelingen is de “No Peel Peel” die de in Manhattan gevestigde plastisch chirurg Gerald Imber, MD, aanbiedt in zijn Youth Corridor Clinic. “De No Peel Peel is ideaal voor iedereen die het uiterlijk van de huid een boost wil geven of een nieuwe huidverzorgingsroutine wil starten”, zegt Dr. Imber. “Onze exclusieve formule gebruikt een peeling van 70 procent glycolzuur om dode cellen en vuil te verwijderen om huidcellen te regenereren zonder de traditionele schilfering en roodheid of het ongemak dat gepaard gaat met intensere formules, zodat u resultaten krijgt die vergelijkbaar zijn met een intense peeling, maar zonder de downtime of bijwerkingen. Effecten.” Dit is wat je van deze en andere milde peelings kunt verwachten: Na een grondige reiniging van het gezicht wordt de peeling aangebracht met een borstel, pad of wattenstaafje. “Misschien voelt u een lichte tinteling die aanhoudt voor de duur van de schil”, zegt Dr. Schwartz. “Bij de zwakkere AHA-schillen is er een zeer korte roze of rossige gloed op de huid”, zegt hij. Het verschil voor en na is uitgesproken. “Je ziet er meteen helderder uit met een geleidelijke verbetering van fijne lijntjes, textuur en pigmentatie.” Voor een optimaal resultaat is vaak een reeks milde of oppervlakkige peelings nodig. Nazorg is ook belangrijk. Breng lotion of crème aan tot de huid geneest en gebruik dagelijks zonnebrandcrème. Het is oké om meteen make-up te dragen.

Peelings van gemiddelde sterkte

Wat peelings tot een gemiddelde sterkte maakt, is het percentage actieve ingrediënten. Bij middelzware peelings worden enkele van dezelfde zuren gebruikt in milde peelings, alleen op een veel hoger niveau. Trichloorazijnzuur (TCA)-schillen zijn bijvoorbeeld bij gebruik van meer dan 25 procent gemiddeld sterk, maar alles wat lager is, wordt als oppervlakkig of mild beschouwd, legt Chérie M. Ditre, MD, directeur van het Skin Enhancement Center en een universitair hoofddocent dermatologie uit. aan de University of Pennsylvania School of Medicine in Philadelphia. Dit is wat u kunt verwachten: aangezien deze peelings dieper zijn, zal uw huid na het aanbrengen rood en gezwollen zijn en kunnen er blaren ontstaan ​​en openbreken. Je huid korst en schilfert binnen een tot twee weken af, volgens de AAD. Uw arts kan u aanraden een antivirale medicatie te nemen gedurende 10 tot 14 dagen voor of na de peeling als u een voorgeschiedenis heeft van koortsblaasjes. Andere instructies voor nazorg zijn het aanbrengen van een lotion of crème op het behandelde gebied en het vermijden van de zon totdat de genezing is voltooid. Make-up is in orde na ongeveer een week. “Het is meestal één en een tijdje gedaan omdat er uitvaltijd is met deze middelsterke peelings”, zegt Dr. Ditre. Kijk naar middeldiepe peelings – zoals de 35 procent TCA en Jessner-oplossing – om hyperpigmentatie en matige rimpels te verhelpen, volgens Dr. Fedok. U kunt ook in aanmerking komen als u last heeft van zware zonneschade, een leerachtige huid en grove rimpels die zelfs in rust zichtbaar zijn, voegt Dr. Ditre eraan toe. Middelzware chemische peelings kunnen ook helpen bij het corrigeren van acnelittekens. Mis deze niet-schilmethoden niet om voor eens en altijd van acne af te komen.

Diepe chemische peelings

Fenolschillen zijn de sterkste chemische peelings die er zijn, en ze richten zich op diepe rimpels, beschadiging door de zon en een ongelijkmatige teint. “Ze zijn nuttig bij het behandelen van verticale lijnen rond de mond, de zogenaamde rokerslijnen”, zegt Dr. Schwartz, en ze werken het beste op een lichtere huid, omdat er minder risico is op hypopigmentatie of bleken.” Fenolschillen worden gewoonlijk alleen op het gezicht gebruikt, omdat de huid van de nek en de handen meestal dunner en kwetsbaarder is. Dit is wat u kunt verwachten: Gezien de sterkte van deze peelings kan anesthesie nodig zijn. Er is enige echte uitvaltijd met fenolschillen. “Korstvorming en roodheid na de procedure komen over de hele linie voor en kunnen weken aanhouden”, zegt Dr. Schwartz. De afweging is dramatische en langetermijnresultaten. “Deze diepe peelings zullen dingen doen die een facelift niet zal doen: de kwaliteit van de door het milieu beschadigde huid verbeteren”, zegt hij. Op fenol gebaseerde peelings kunnen worden gebruikt voor ernstigere huidveranderingen en rimpels, maar zoals Dr. Ditre opmerkt, zijn deze diepe peelings uit de gratie geraakt gezien de beschikbaarheid van lasers en het mogelijke verband tussen fenol en hartproblemen.

Zelfgemaakte peelings

Veel peelings zijn zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of het kantoor van uw arts, en deze bevatten meestal dezelfde ingrediënten als peelings op kantoor, maar in veel lagere concentraties. Thuis schillen duurt ongeveer 10 minuten – u brengt gel of pads aan op het gebied en wast het vervolgens af. “Sommige mensen doen het wekelijks”, zegt Dr. Ditre. Het is belangrijk om na een peeling geen retinoïde producten te gebruiken, omdat deze de pas geëxfolieerde huid kunnen irriteren. Overweeg ook om eerst een huidpleistertest uit te voeren. “Ik vertel mijn patiënten altijd dat ze de tijd moeten nemen om een ​​klein testgebied uit te voeren voordat ze een product op hun hele gezicht aanbrengen”, zegt Dr. Gilbert. “Sommige producten zijn mogelijk te sterk voor uw huidtype en veroorzaken roodheid, prikkeling en irritatie die niet alleen onaangenaam is, maar zelfs gevaarlijk kan zijn.” Het is ook essentieel om na elke peeling een zonnebrandcrème van hoge kwaliteit met SPF 30+ te dragen, of het nu in een dokterspraktijk, een spa of thuis wordt gedaan, benadrukt ze. (Let op dat je deze veelvoorkomende fouten met zonnebrandcrème niet maakt.) DIY-peelings zijn het beste voor veteranen van peelings die ze thuis willen doen voor acne of fijne lijntjes, volgens Dr. Ditre. “Ze geven de huid een geweldige glans.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.