7 tips van zwarte therapeuten om met angst om te gaan

7 tips van zwarte therapeuten om met angst om te gaan

volwassen psycholoog of therapeut in gesprek met patiënt

SDI-producties/Getty Images

De zwarte geest wordt belegerd. Geconfronteerd met een dubbele dosis onzekerheid – de onevenredige dreiging om door de politie te worden gedood en een verhoogde kans op overlijden door Covid-19 – wenden zwarten zich tot een onbekende vorm van hulp: psychotherapie.

(Hier zijn 5 onderzoeken die aantonen dat racisme in de gezondheidszorg echt is.)

Volgens een rapport van de American Psychiatric Association uit 2017 zijn er, hoewel zwarten in hetzelfde tempo worden getroffen door psychische aandoeningen als de rest van de algemene bevolking, verschillen, waarbij slechts één op de drie goede geestelijke gezondheidszorg krijgt.

“Onze wereld stort letterlijk in”, zegt S. Tia Brown, een in Brooklyn, New York gevestigde therapeut en life coach. “Er zullen altijd rampzalige dingen gebeuren, [but] zelden word je met meerdere dingen tegelijk geraakt, en we weten niet hoe ze zullen eindigen of wanneer ze zullen eindigen [end].”

Het is dan ook geen wonder dat er veel vraag is naar online therapie. Maar met 30 miljoen Amerikanen die werkloos zijn, kan therapie onbetaalbaar zijn. (Deskundigen waarschuwen ook dat online therapie niet voor iedereen is, zoals mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen of zelfmoordgedachten.)

Toch is er genoeg dat men kan doen om de geestelijke gezondheid onder controle te houden. We spraken met vier zwarte therapeuten die vertelden wat ze doen en hoe ze hun klanten virtueel adviseren om verschillende angsten te bestrijden. (Hier zijn enkele tips om met coronavirus-gerelateerde stress om te gaan.)

Ga naar je gelukkige plek

Zelfzorg hoeft niet uit het hoofd te zijn. Brown zegt dat ze haar me-time laat dicteren door haar vibe. “Sommige dagen weet ik dat ik misschien moet sporten, sommige dagen moet ik misschien met vrienden praten, sommige dagen moet ik misschien gewoon uit eten gaan en films kijken die me aan het lachen maken”, zegt Brown. “Aan het begin van [the pandemic]dat is alles wat ik deed, was het kijken naar domme films.”

Voor haar betekende dat ‘alle Wayans Brothers-films’ en ook de grootste hits van Adam Sandler. Er waren volop FaceTimes met vrienden en familie. Maar toen dat haar niet langer vreugde bracht, maakte Brown een roadtrip naar Maryland voor een verandering van omgeving en om los te laten met familie, waaronder nichtjes en neefjes. (Hier zijn 10 autobenodigdheden voor de coronaviruspandemie.)

“Kinderen zijn gewoon chaotisch en grappig en eerlijk. Dus voor mij is dat een blijvertje’, zegt ze. Zorg er gewoon voor dat je gelukkig maken met dierbaren de richtlijnen van de CDC voor sociale activiteiten volgt. (Hier zijn enkele tips voor het bezoeken van grootouders of andere oudere mensen.)

Vermijd bingewatchen van het nieuws

Alle therapeuten met wie we spraken waren het erover eens: het is een goed idee om het nieuws – met zijn schreeuwende koppen van Covid-19-doden en grafisch politiegeweld – te beperken om de geestelijke gezondheid onder controle te houden.

“Ik moet mijn energie beschermen”, zegt Lisa Daniels, een gediplomeerd psychologiemedewerker aan de Howard University in Washington, DC. Dat heeft een impact op ons, op iemands welzijn, geest en eigenwaarde.”

In plaats daarvan zegt Daniels dat ze het nieuws zal lezen, of zal verdwalen in een goed boek zoals het boek waarin ze zich momenteel verdiept, bestseller van bell hooks Rock My Soul: Zwarte mensen en zelfrespect. “Ik heb het gevoel dat ik de geschiedenis die mij niet is geleerd opnieuw moet leren”, zegt Daniels.

vrouw die naar muziek luistert en danst in de keuken thuis

Westend61/Getty Images

Luister naar muziek (en dans)

Er gaat niets boven dansen op een favoriet nummer om je op te vrolijken. Voor Daniels doet het nummer “Bigger” van Beyoncé de truc.

“Alleen die teksten: ‘Als je je onbeduidend voelt/je moet nog eens nadenken/je kunt maar beter wakker worden/omdat je deel uitmaakt van iets veel groters.’ Het inspireert mij. Ik weet wat ik in mijn geest, in mijn ziel heb, ik weet dat God mij op deze aarde heeft gezet om een ​​genezer te zijn en anderen te inspireren, en mezelf te inspireren.”

Ze krijgt ook haar 8 maanden oude babymeisje op heterdaad. “Ik zing die teksten en ik spreek het tegen mijn dochter.”

(Lees meer over de ongelooflijke gezondheidsvoordelen van muziek.)

Sta op en beweeg

De in New York City gevestigde huwelijks- en gezinstherapeut Gidget Smith heeft haar klantenbestand zien toenemen sinds het begin van de Covid-19-crisis, en haar dagen zitten vol met Zoom-oproepen. (Hier zijn 7 tips voor therapeuten om uw videogesprekken te verbeteren.)

Maar voordat ze met haar klanten aan tafel gaat zitten, trekt ze haar hardloopsneakers aan. “Ik ren minstens vier keer per week, 30 minuten tot een uur”, zegt Gidget Smith, en noemt het een onderdeel van haar “dagelijkse routine van consistent slapen en sporten. (Ga je liever wandelen? Dit zijn de beste wandelschoenen voor je voeten.)

“Zelfzorg is essentieel in mijn dagelijks leven en het leven van mijn cliënten. Als een [person of color], wordt ons niet geleerd om voor onszelf te zorgen, maar om voor anderen te zorgen. We moeten op koers blijven om de onrechtvaardigheden vreedzaam en strategisch te bestrijden.” (Pas op voor de 9 tekenen dat je niet voor jezelf zorgt.)

Stil zitten en mediteren

Een comfortabele stoel in een rustige ruimte is misschien alles wat je nodig hebt om je geaard en zen-achtig te voelen, vooral als je een werkende ouder bent. “Als nieuwe moeder”, zegt Daniels, “is het een uitdaging om de ruimte te vinden, daarom probeer ik meditatie, diepe ademhaling, basisontspanning en aardingstechnieken te gebruiken wanneer mijn baby slaapt.” (Hier leest u hoe een BIPOC-podcast voor geestelijke gezondheid deze persoon door de pandemie heeft geholpen.)

jonge man die buiten mediteert

svetikd/Getty Images

Praat met een hogere macht – als je erin gelooft –

Stel je voor dat je twee familieleden verliest aan het coronavirus en dan toekijkt terwijl het Covid-19-net nog strakker om je heen trekt. Uw inwonende nicht, een gezondheidswerker, wordt ziek. Dan je partner.

Dat was de gruwelijke realiteit voor June Ann Smith, een universitair hoofddocent bij de afdeling counseling en ontwikkeling aan de Long Island University Post in Brookville, New York. Haar man, een collega-therapeut en evangelist, ontwikkelde bloedstolsels in beide longen en bracht zeven weken door met zuurstof.

‘Ik heb geloof, en ik geloof dat God de controle heeft over ons leven en dat door tot hem te bidden en hoop te hebben op zijn beloften, de angst kan verminderen, dus ik vond dat erg nuttig in deze periode’, zegt Smith. Haar man overleefde en is sindsdien weer aan het werk.

“Ik kon al die stress het hoofd bieden door erop te vertrouwen dat ik op de goddelijke kracht van God kon vertrouwen.” Als je een niet-gelovige bent, kan het ook nuttig zijn om een ​​positieve mantra te handhaven. “Wees gerust”, zegt Smith, “wees optimistisch en geloof dat dit een gebeurtenis is en dat het op een dag zal eindigen.” (Dit is wat optimistische mensen elke dag doen.)

Overweeg online therapie

Als het lijkt dat wat je ook doet, de stressfactoren van Covid-19 en racisme te zwaar zijn om te dragen, is het waarschijnlijk tijd om online therapie te proberen. Alle therapeuten die we hebben geïnterviewd, zeiden dat ze videochatmogelijkheden hebben. Hoewel Smith zegt dat een persoonlijke sessie een betere therapeutische relatie opbouwt, zijn alle vier de therapeuten het erover eens dat er veel voordelen zijn van online therapie.

“[There is] flexibiliteit, het is minder duur dan face-to-face therapie”, zegt Smith. Het is tijd om de stigma’s van het krijgen van geestelijke gezondheidshulp voor eens en voor altijd te laten vallen, zegt Brown. “Therapie is een hulpmiddel”, zegt ze. “Het is een hulpmiddel dat je voor een korte periode kunt gebruiken en waar je op terug kunt komen als je het nodig hebt. Je moet je niet schamen. Je moet je niet minder voelen dan omdat je met iemand wilt praten.” (Hier zijn tips voor het vinden van een therapeut in het algemeen en voor het vinden van een zwarte therapeut.)

Als u of iemand die u kent gedachten heeft gehad over zelfbeschadiging of zelfmoordContacteer de Nationale reddingslijn voor zelfmoordpreventie (1-800-273-8255), die 24/7, gratis, vertrouwelijke ondersteuning biedt aan mensen in nood.

Leave a Reply

Your email address will not be published.