7 thuisworkouts die je deze zomer met je kinderen kunt doen

7 thuisworkouts die je deze zomer met je kinderen kunt doen

Fitnessexperts onthullen hun leuke thuisworkouts om kinderen de hele zomer fysiek actief en vermaakt te houden.

Nu Covid-19-sluitingen nog steeds plaatsvinden in het hele land, hebben sommige zomerkampen besloten de plannen voor dit jaar te annuleren, waardoor de doorgaans meer dan 7,2 miljoen kampeerders thuis blijven. De Centers for Disease Control and Prevention laten het aan elk individueel kamp over om te beslissen of ze heropenen, en geven tips voor kampdirecteuren om hen te helpen beslissen of het de juiste beslissing is. Maar met de onvoorspelbare verspreiding van het coronavirus, betekent dat waarschijnlijk dat sommige kampen zullen besluiten het seizoen van jonge bezoekers over te slaan.

Om ouders te helpen hun kinderen zo veel mogelijk bezig, actief en buiten te houden, vroegen we trainers die met kinderen werken naar hun beste strategieën om plezier te hebben en meer te bewegen. Het goede nieuws: sporten als gezin heeft zoveel voordelen – en al deze suggesties maken het leuk voor zowel kinderen als volwassenen. (Voor nog meer ideeën, bekijk deze 47 leuke manieren om een ​​gezond, actief gezin te hebben.)

familie buiten voetballen

Kevin Dodge/Getty Images

Voordelen van ouders en kinderen die samen sporten

“Een van de beste manieren om jullie banden als gezin te versterken, is door samen actief te zijn. Je creëert blijvende herinneringen en wekt positieve patronen op bij je kinderen”, zegt Adam Rosante, kracht- en voedingscoach en oprichter van Gym Class with Adam. “Mama en papa zien genieten van fysieke beweging is een sterke manier om kinderen te helpen genieten van actief zijn, voor het leven.”

Nastassia Smith, nationaal directeur van groepsfitnessactiviteiten bij Life Time, dat gezinsvriendelijke lessen aanbiedt, zegt dat sporten met je kinderen hen leert dat aandacht besteden aan gezondheid en lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel van het leven is. “Als kinderen met hun ouders trainen, heeft dat niet alleen fysiek voordeel, maar leert het hen ook waardevolle levensvaardigheden”, zegt ze. Naast de voordelen voor het lichaam, kunnen beweging en aanmoedigende woorden tijdens die beweging kinderen helpen zich zelfverzekerd te voelen en kan lichaamsbeweging ook hun humeur stimuleren, voegt ze eraan toe.

Actieve games om je kinderen (en jij) bezig te houden

Bij het beslissen welke activiteiten te doen, zegt Rosante dat je moet denken aan het bewegen van je kind door te springen, rennen, springen, springen, kruipen, duwen, trekken, draaien en weerstand bieden aan rotatie. “Dat klinkt misschien als een mondvol, maar als je erover nadenkt, zijn dit slechts fundamentele menselijke bewegingspatronen”, zegt Rosante.

Om kinderen meer te laten bewegen, moet je het natuurlijk leuk maken. Probeer deze zeven strategieën om dat te laten gebeuren. (Hier zijn ook 7 gezonde redenen waarom kinderen yoga zouden moeten proberen.)

Speel tag, maar geef er een slimme draai aan

Je kent de algemene regels van taggen – iemand is “het” en probeert alle anderen te achtervolgen en te vangen. Voeg een beetje meer plezier toe door de persoon die “het” is een dier te laten kiezen dat iedereen moet nabootsen terwijl ze bewegen, een versie die Rosante “Safari Tag” noemt. Iedereen kan kruipen als een beer, springen als een kikker, rennen als een cheeta of zelfs glibberen als een slang, stelt hij voor.

Als je met meer dan twee mensen speelt, kun je er ook een freeze tag van maken, waarbij iedereen die wordt getagd, bevriest in hun dierenhouding, en andere spelers ze kunnen ontdooien door tussen hun benen te kruipen of eroverheen te springen. Wanneer de “it”-persoon iedereen bevriest of de tijd om is, kiezen ze wie het volgende doet. (Als je iemand bent die een hekel heeft aan lichaamsbeweging, bekijk dan deze trainingen.)

buiten spelende kinderen

Astrakan-afbeeldingen / Getty Images

Maak een hindernisbaan

Je kunt dit zo groot of klein maken als je zelf wilt. Leg obstakels eenvoudig van begin tot eind uit en leg aan iedereen de regels uit of ze van plek naar plek moeten balanceren, stappen, klimmen, springen, rennen, dansen of kruipen. Betrek de kinderen ook bij de regels, zegt Rosante, want dan hebben ze meer plezier en een gevoel van eigenaarschap in het spel. Gebruik vervolgens een stopwatch om te zien hoe lang het duurt voordat elke persoon in het gezin de cursus voltooit. Ga voor ronde twee om te zien of je je tijden kunt verslaan.

Blake Shutterly, een CrossFit Level 2-coach en -instructeur voor NEO Kids, stelt voor om de cursus nog uitdagender te maken door te voorkomen dat de kinderen de grond raken, anders lopen ze het risico ‘lava’ te raken. Wees creatief met handdoeken, papier, kussens of onderzetters, zodat de kinderen kunnen bewegen zonder de vloer aan te raken. Als ze het per ongeluk aanraken, geef ze dan een activiteit om te doen voordat ze opnieuw beginnen, zoals kikkerhoppen of sit-ups.

Verander je vangspel

Pak een bal en ga naar buiten. Eén persoon is de werper en de anderen zijn de “gangers”, die op de grond zitten met het gezicht naar de werper. De werper gooit vervolgens de bal zonder waarschuwing zo ver mogelijk, en de gangers moeten opstaan ​​en er achteraan rennen. De eerste persoon die het grijpt, wint en wordt de werper. Rosante stelt voor om ook de houding van de bezoekers te veranderen, bijvoorbeeld door ze op hun rug of buik te laten liggen, te knielen of op handen en voeten te beginnen. (Dit is wat u moet weten over de eenvoudige dingen die alle gezonde kinderen gemeen hebben.)

Creëer een actieve “funalty” oftewel een leuke penalty

Shutterly stelt voor om een ​​liedje te kiezen en een manier om door het huis te bewegen, of dat nu kruipen, wandelen, huppelen of krabben is. Als het lied stopt, roep dan een kleur en een deel van het lichaam, iedereen moet die kleur aanraken (met andere woorden, een elleboog naar een rood kussen of sjaal, of een voet naar een groene stoel). Geef de kinderen een aftelling van vijf seconden om het te laten gebeuren, en wie de taak niet voltooit, doet een “funalty” zoals een dans of burpees of een snelle sprint (of een ander slim resultaat dat je kunt bedenken). Als iedereen het voltooit, doet de persoon die de kleur roept de funalty.

Je kunt ook een funalty maken voor een spel met de naam ‘Ik kies’. Om te spelen, wijs drie of vier delen van het huis aan als basis, zoals de bank, salontafel of muur. Zet een timer van 30 seconden op en wijs de kinderen een activiteit toe die ze voor die tijd moeten doen, zoals konijntjes hoppen of berenkruipen. Wanneer de timer afgaat, sluit je ogen, tel af vanaf vijf, laat de kinderen een basis kiezen en raad dan zonder te kijken welk kind op welke basis staat. Als je de juiste keuze maakt, doen de kinderen de aangewezen handeling en als je dat niet doet, doe je het.

familie samen buiten voetballen

kali9/Getty Images

Verander steen-papier-schaar in een training

Wie houdt er niet van steen-papier-schaar? Maar voor deze versie, in plaats van alleen de handgebaren te doen, voeg je een paar minuten activiteit toe voor een paar rondes, zegt Shutterly. Kies bijvoorbeeld een bepaalde beweging (zoals hoge knieën of jumping jacks) om een ​​minuut te doen. Speel aan het einde van de minuut steen-papier-schaar. Wie wint, krijgt twee punten, de verliezer één punt en als het gelijk is, krijgt niemand een punt. Ga voor 10 ronden. Wie wint, hoeft minder herhalingen te doen of de eindoefening over te slaan, zoals een set burpees. (Leer de 10 slechte gewoonten die echt goed voor je kunnen zijn.)

Activiteit toevoegen aan follow-the-leader

Probeer een spel dat bijna hetzelfde is als Simon Says, maar met een beetje meer intensiteit en structuur. Kies een beweging om 30 seconden te doen, zoals squats of sit-ups, en tel je herhalingen, zegt Shutterly. Laat uw kind dan hetzelfde doen. Blijf heen en weer gaan, kies elke keer een nieuwe oefening en kijk wie er meer herhalingen krijgt terwijl je bezig bent.

Maak runs of ritten aantrekkelijker voor de concurrentie

Wat je ook doet met je kinderen, je kunt er altijd een race van maken om ze meer betrokken en actiever te laten worden. Race bijvoorbeeld tijdens je volgende fietstocht, hardloop of wandeling met de kinderen naar een boom verderop. Herhaal die wedstrijd gedurende de hele rit om de kinderen enthousiast te houden of rond de run of rit af door te zien wie het laatste stuk naar huis kan het snelst, zegt Smith.

Leave a Reply

Your email address will not be published.