7 gewoontes op sociale media die helpen bij gewichtsverlies

Voel je niet slecht om door je nieuwsfeed te scrollen! Facebook, Twitter en andere sociale-mediasites kunnen u helpen gezonder te leven en uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Kornburut Woradee / EyeEm/Getty Images

Online activiteiten en uw gewicht

Misschien post je foto’s van je hond op Instagram of vraag je op Facebook om suggesties over wat je op Netflix kunt kijken. Er zijn veel manieren om sociale-mediasites te gebruiken, waaronder hulp bij gewichtsbeheersing. Als je hulp wilt bij het op gewicht blijven of zelfs een paar kilo kwijtraken, dan kun je dit online doen.

vrienden met ijshoorntjes voor foto op sociale mediaAlexander Spatari/Getty Images

Overheerlijk eten niet meer volgen

Scrollen door kwijlwaardige foto’s van #foodporn op Instagram lijkt misschien onschuldig, maar het moedigt je aan om meer te genieten. Een overzicht van studies gepubliceerd in het tijdschrift Hersenen en cognitie ontdekte dat regelmatige blootstelling aan virtueel voedsel de fysieke honger kan verergeren. Erger nog: het zien van foto’s die bij een bepaalde smaak horen, kan uw plezier verminderen wanneer u die smaak daadwerkelijk ervaart.

“Volg accounts die ervoor zorgen dat je te veel eet, of overweeg er alleen op bepaalde tijden naar te kijken, zoals vroeg op de dag na een maaltijd wanneer je trek en eetlust niet worden geactiveerd”, stelt DJ Blatner, een geregistreerde diëtist-voedingsdeskundige in Chicago en de Verenigde Staten. auteur van De Superfood Swap. In plaats daarvan, zegt ze, “beschouw je je Instagram-feed als een ‘visiebord’. Wat je regelmatig ziet, zorgt voor meer van dat in je leven. Als je foto’s ziet van mensen die actief zijn, genieten van superfoods, deelnemen aan non-foodvreugde, zal het je bewust en onbewust inspireren om hetzelfde in je leven te creëren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.