6 geluksboeken die deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid vertrouwen

Lezen als een daad van zelfzorg

Net zoals er niet één definitie van geluk is, is er niet één vorm van zelfzorg die voor alle mensen werkt. Om op een zelfzorgmethode te komen die voor u werkt, moet u wat experimenteren en vaak veel vallen en opstaan. (Voor het geval je het gemist hebt, hier is hoe je een zelfzorgplan kunt maken, volgens experts.)

Maar één ding weten we zeker: bijna iedereen zou op dit moment baat kunnen hebben bij meer zelfzorg en minder stress. Ongeveer 19 procent van de volwassenen zegt dat hun geestelijke gezondheid er slechter aan toe is dan een jaar geleden, volgens een nationaal onderzoek van augustus 2020, uitgevoerd door The Harris Poll voor de American Psychological Association.

Als dingen uit de hand lopen (ahum, tijdens een wereldwijde pandemie), kan het vinden van manieren om jezelf te centreren en te mediteren van onschatbare waarde zijn, legt Crystal Burwell, PhD, de directeur van de ambulante diensten voor Newport Academy, een in Atlanta gevestigd rehabilitatiecentrum voor tieners, uit.

De kracht van lezen

“Lezen bevordert ontspanning en innerlijke rust. Onderzoek bewijst dat een regelmatige leesgewoonte gecorreleerd is met minder depressie, een hoger zelfbeeld, betere slaap en lagere stressniveaus, in vergelijking met niet-lezers, “zegt Burwell. “Bovendien kunnen boeken zorgen voor gezonde afleiding in stressvolle tijden. Dit geldt vooral nu, tijdens de pandemie, wanneer we die spa-dagen niet kunnen plannen of vakanties kunnen nemen. Een boek kan een goedkope manier zijn om ons naar een rustige ruimte te vervoeren.”

(Dit is de reden waarom lezen belangrijk is voor je hersenen.)

Wanneer je wordt ondergedompeld in een verhaal en andere verstoringen om je heen uitschakelt, is je aandacht op de pagina voor je (in plaats van bijvoorbeeld het nieuws of argumenten op sociale media). Je sluit per ongeluk andere stressoren op een gezonde manier uit, voegt Sanam Hafeez, PsyD, een neuropsycholoog en faculteitslid aan de Columbia University in New York City toe. Lezen kan ook gevoelens van eenzaamheid tegengaan en je naar een andere plaats brengen.

“Lezen kan een persoon helpen om mindfulness te oefenen zonder dat ze zich ervan bewust zijn dat ze het doen”, zegt Hafeez.

Waar moet je op letten in een geluksboek?

Denk voor een maximale stemmingsboost per pagina terug aan de boekdelen die je van de afgelopen jaren zijn bijgebleven. Er zijn veel genres en formaten van boeken die je geluk kunnen vergroten, en waar je in het verleden van hebt genoten, kan een hint zijn van wat je in de toekomst leuk zult vinden. Of een boek in dezelfde stijl kan een aangename dosis nostalgie bieden.

Onthoud gewoon: “Boeken mogen niet worden gebruikt als vervanging voor professionele hulp. Als je te maken hebt met depressie, angst of andere psychische problemen die je leven beïnvloeden, is het belangrijk om met een therapeut of andere professional te praten, “zegt Burwell.

Geluksboeken die therapeuten vertrouwen

via amazon.com

Na de regen: zachte herinneringen voor genezing, moed en zelfliefde

$ 16

Winkel nu

Gedeeltelijk memoires, gedeeltelijk gids, Na de regen: zachte herinneringen voor genezing, moed en zelfliefde door Instagram vertelt beroemdheid en zelfzorgverteller Alexandra Elle (@alex_elle) Elle’s reis van zelftwijfel naar zelfontdekking naar zelfliefde. Het bevat 15 lessen over het overwinnen van obstakels, het verbeteren van het zelfvertrouwen en een eerlijker en bevredigender leven leiden.

Lees, reflecteer en breng de motiverende mantra’s in praktijk.

“Boeken kunnen je helpen op het pad naar verandering, je inspiratie geven, een nieuwe kijk op het leven geven, je kennis vergroten en je laten weten dat je niet de enige bent met gedachten, angsten en zorgen”, zegt Hafeez. Dat gezegd hebbende: “Ze kunnen het werk niet voor je doen en het zijn geen toverdrankjes. Als je een zelfhulpboek leest om meer te bewegen of een positiever perspectief te hebben, ben jij nog steeds degene die bepaalt of dat gebeurt of niet. Het boek of de auteur kan het werk niet voor je doen.”

(Hier zijn enkele citaten over zelfliefde om je aan je waarde te herinneren.)


Geven en nemen boek

via amazon.com

Geven en nemen: waarom het helpen van anderen ons succes stimuleert

$ 12

Winkel nu

Terwijl veel zelfhulpboeken die gericht zijn op succes praten over meedogenloos zijn om te slagen, Geven en nemen: waarom het helpen van anderen ons succes stimuleert door organisatiepsycholoog Adam Grant heeft het onderwerp op een nieuwe manier benaderd, en daarom krijgt het hoge cijfers van Hafeez.

“Grant laat zien dat mensen die geven [to others] kan ook winnen”, zegt ze. “Hij bespreekt hoe wanneer we stoppen met ons alleen op ons eigen belang te concentreren, er een grotere wereld opengaat waar we kunnen ‘winnen’ samen met anderen die de reis met ons maken.”

Hoewel dit is ontworpen als een hulpmiddel om uw zakelijk inzicht te vergroten, kan het worden vertaald naar andere gebieden van werk en privéleven, aangezien Grant alles heeft onderzocht, van motivatie tot vrijgevigheid tot creativiteit.

(Dit zijn de levensvaardigheden voor gezondheid, rijkdom en succes.)


De magie van groot denken boek

via amazon.com

De magie van groot denken

$ 11

Winkel nu

Het is nooit te vroeg om een ​​gewoonte van een geluksboek te beginnen. Al op jonge leeftijd begonnen ‘mijn ouders veel met boeken en lezen’, zegt Burwell. “Ik ontwikkelde snel een sterke relatie met boeken die mijn leven aanzienlijk hebben beïnvloed.”

Enkele van haar persoonlijke (kinder- en levenslange) favorieten zijn: De gevende boom; Een gids voor rationeel leven; Roll of Thunder, Hear My Cry; Hoe de geest werkt; en dit boek—De magie van groot denken.

De magie van groot denken door David J. Schwartz “daagde mijn denken uit omdat ik kon aansluiten bij thema’s in het boek. … het gaf me het gevoel dat ik leefde en wekte een gevoel van vreugde, opwinding en nieuwsgierigheid op”, zegt Burwell.

Dit geluksboek suggereert dat in plaats van uitzonderlijk talent of een superhoog IQ, de juiste mentaliteit nodig is om geluk en succes te vinden.

(Neem een ​​positieve houding aan met deze citaten over positief denken.)


Het boek van vreugde

via amazon.com

Het boek van vreugde: blijvend geluk in een veranderende wereld

$ 13

Winkel nu

Nobelprijswinnaars voor de vrede, de Dalai Lama (de spirituele leider van Tibet) en aartsbisschop Desmond Tutu (een Zuid-Afrikaanse geestelijke, theoloog en mensenrechtenactivist) brachten vijf dagen samen door om te bespreken hoe ze vreugde ontdekten tijdens hun moeilijkste momenten. Dit omvat een collectieve 50 jaar van ballingschap, onderdrukking en geweld. De resultaten komen terecht in dit geluksboek, Het boek van vreugde: blijvend geluk in een veranderende wereld, die hun weeklange vreugdereis vertelt. Het eindigt ermee dat ze landen op “Eight Pillars of Joy”, waarvan het duo zegt dat ze de basis kunnen leggen voor blijvende vreugde.

Burwell waardeert hoe inspirerende boeken lezers opleiden, begeleiden, informeren en inspireren om positieve veranderingen in hun leven teweeg te brengen, vooral boeken, zoals deze, die rechtstreeks gaan over het onderwerp tevredenheid met het leven. “Ze kunnen tips geven over het omgaan met stress, omgaan met angst, omgaan met moeilijke relaties en meer, wat kan leiden tot meer geluk en mentaal welzijn”, zegt ze.

(Wil je je humeur een boost geven? Hier zijn enkele Amazon-producten om je gelukkiger te voelen.)


De kracht van het nu Boek

via amazon.com

De kracht van het nu: een gids voor spirituele verlichting

$ 10

Winkel nu

In plaats van te piekeren over de toekomst of te piekeren over het verleden, is dit zelfhulpboek, De kracht van het nu: een gids voor spirituele verlichting door Eckhart Tolle, stelt voor dat je je concentreert op hier en nu.

“Ik ben dol op dit boek omdat het benadrukt hoe belangrijk het is om in het huidige moment te leven, letterlijk van dag tot dag te leven”, zegt Hafeez. “Tijdens deze pandemie was het nuttig omdat het leven overweldigend kan worden als je te ver van tevoren denkt.” Dat kan mogelijk leiden tot gevoelens van onbeheersbaarheid of leiden tot onnodige zorgen of stress.

(Vul je boekenplank aan met enkele van de beste zelfhulpboeken.)


Het lichaam is geen verontschuldigingboek

via amazon.com

Het lichaam is geen verontschuldiging: de kracht van radicale zelfliefde

$ 27

Winkel nu

Activist en dichter Sonya Renee Taylor gelooft dat ‘radicale eigenliefde’ het tegengif is voor moderne maatschappelijke trends die zeggen dat er maar één manier is om er mooi en waardig uit te zien. Je goed voelen in je huis (ook wel lichaam genoemd) is een belangrijk onderdeel van je gelukkig voelen, meent Hafeez.

“Dit boek gaat verder dan alleen zelfliefde en zelfacceptatie, iets waar zoveel vrouwen mee worstelen”, zegt ze. “Het breekt de maatschappelijke redenen af ​​waarom we worstelen met of een hekel hebben aan ons lichaam, en dient dan als een oproep tot actie om onszelf te verbeteren.”

Als je dit geluksboek leest en ervan houdt, Het lichaam is geen verontschuldiging: de kracht van radicale zelfliefdekunt u de reis voortzetten via de gerelateerde online community van Taylor.

Leer vervolgens hoe wandelen je humeur kan verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.