5 eetgewoonten die uw geestelijke gezondheid ten goede komen, zegt een geregistreerde diëtist

5 eetgewoonten die uw geestelijke gezondheid ten goede komen, zegt een geregistreerde diëtist

“Als je je concentreert op ‘jezelf in vorm kloppen’ en voedsel weglaat, kom je in een negatieve gemoedstoestand en benadrukt het de beperking”, zegt Kitty Broihier, MS, RD, LD, eigenaar van NutriComm Inc. “Het lichaam neemt constante negatieve zelfpraat waar als spanning, [and] een gestrest lichaam houdt ervan om vast te houden aan zijn bronnen “- en voegt eraan toe: “Vet is een hulpbron voor ons lichaam.”

5 manieren waarop stress-eten uw darmgezondheid, stemming en meer beïnvloedt, zeggen specialisten in eetpsychologie

Broihier raadt je aan om “te gaan nadenken over wat je wint” door gezonder te eten, “zoals een betere gezondheid, meer energie en je goed voelen. Deze positieve gedachten maken het makkelijker om keuzes te maken die je doelen ondersteunen, want die keuzes voelen niet zo zwaar als voedselbeperking”, vervolgt Broihier. “Je lichaam zal tijdens het proces niet gestrest zijn, het zal veilig aanvoelen. Een lichaam dat zich veilig voelt, zal eerder beter reageren op je gezonde voedingskeuzes en dat zal je dichter bij je doel brengen.”

Krijg de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief

Het is bewezen dat fruit en groenten, zelfs de soorten die worden verwerkt (zoals 100% vruchtensap), de geestelijke gezondheid ten goede komen door een positieve invloed te hebben op de slaapkwaliteit, tevredenheid met het leven, stemming, creativiteit, zelfrespect, stress, angst, depressieve symptomen, en algemeen mentaal welzijn, volgens onderzoek uit 2020 in het peer-reviewed tijdschrift voedingsstoffen.

“De meeste mensen weten dat het goed voor ons is om veel fruit en groenten te eten”, zegt Broihier. “Ze leveren voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, maar ook vezels en water. Deze dingen zijn betrokken bij tal van chemische reacties en processen in ons lichaam die de hersenfunctie ondersteunen, inclusief het voeden van de nuttige bacteriën in ons darmmicrobioom.”

Meer hiervan eten kan je darmgezondheid verbeteren, zegt New Science

Een goede voeding van de darm is belangrijk voor de darm-hersen-as, een communicatienetwerk in het lichaam dat het darmstelsel en het centrale zenuwstelsel met elkaar verbindt. Onderzoek toont aan dat een verstoring van het maagdarmkanaal de darm-hersenrelatie kan veranderen en een negatieve invloed kan hebben op de stemming, cognitie en geestelijke gezondheid.

“De darm-hersenverbinding is afhankelijk van een gezond darmmicrobioom”, zegt Broihier. “Kleurrijke producten bevatten ook een breed scala aan fytonutriënten, waarvan onderzoek suggereert dat ze verband houden met verbeterde cognitie, waaronder geheugen, humeur en uitvoerende functie – in feite ons vermogen om de mentale taken van het dagelijks leven uit te voeren.”

Eén studie toonde zelfs aan dat het eten van tot 30 verschillende soorten planten per week resulteert in een divers darmmicrobioom, wat betekent dat het lichaam een ​​verscheidenheid aan gezonde bacteriën heeft die de spijsvertering en, op hun beurt, mentaal welzijn ten goede komen.

7 duidelijke tekenen dat u mogelijk een ongezonde darm heeft

Naast het eten van een verscheidenheid aan groenten en fruit, heeft onderzoek aangetoond dat het regelmatig consumeren van vis de geestelijke gezondheid kan verbeteren en het risico op dementie kan verminderen. Het is bewezen dat de lipiden en essentiële vetzuren in vis het risico op depressie verminderen en leeftijdsgebonden mentale en cognitieve achteruitgang voorkomen.

Harvard Health suggereert dat het consumeren van een of twee porties vette vis per week, zoals zalm, haring, makreel, ansjovis en sardines, het risico op depressie en de ziekte van Alzheimer, evenals hartaandoeningen en beroertes zal verminderen.

De 7 beste vissen om te eten – en 5 om nooit te eten

Volgens een recensie van de International Journal of Environmental Research and Public Healthwerd het volgen van een ontstekingsremmend dieet met een hoge inname van groenten, fruit en vis geassocieerd met een verminderd risico op depressie.

Hoewel vis, fruit en groenten belangrijke voedingsmiddelen zijn in een ontstekingsremmend dieet, is het opnemen van andere ontstekingsremmende voedingsmiddelen de sleutel voor het verkrijgen van een verscheidenheid aan voedingsstoffen zoals noten, zaden, volle granen en olijfolie. Veel van deze voedingsmiddelen bevatten gezonde vetten zoals omega-3-vetzuren waarvan is bewezen dat ze de geestelijke gezondheid ten goede komen door de stemming te stimuleren, depressieve symptomen te verminderen en het risico op het ontwikkelen van neurologische aandoeningen zoals dementie te verminderen.

Omgekeerd is het belangrijk om de inname van inflammatoire voedingsmiddelen die depressiesymptomen kunnen verergeren, te verminderen. Dit omvat toegevoegde suiker, frisdrank en junkfood. Experts raden doorgaans aan om de inname van deze voedingsmiddelen te verminderen om de geestelijke gezondheid ten goede te komen. Lees dit elke dag eten kan de gezondheid van je hersenen schaden, zegt nieuwe studie

Voor meer welzijnsupdates, volg The Healthy op Facebook, Instagram en Twitter. Blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.