5 antisociale fødevarer, du bør blive ved med at spise

Jo værre det lugter, jo bedre er det

Du vil måske undvige deres eftervirkninger, men mange af disse positivt uvenlige fødevarer er gode for dig – og de smager lækkert. Så hvordan nyder du dem uden at fornærme alle omkring dig?

Davdeka/Shutterstock

Hvidløg og rå løg

Virkningerne er øjeblikkelige og kan vare i timevis – lugten på din ånde vil få dine ledsageres øjne til at løbe i vand, og du rækker ud efter mundopfriskeren langt ind på næste dag.

Hvorfor det sker
Hvidløg og løg indeholder svovlforbindelser, der er meget ildelugtende og kan bidrage til dårlig ånde. Lugten kommer ikke kun fra partikler af mad, der sidder fast i dine tænder; efterhånden som fødevarerne fordøjes, absorberes de skarpe olier, de indeholder, i din blodbane og føres derefter rundt i din krop til dine lunger. Du puster dem ud, indtil fødevarerne er fjernet fra din krop.

Hvorfor du skal spise dem alligevel
Tilføjelse af urter, krydderier, hvidløg og løg til maden betyder, at du har brug for mindre salt, så det er et sundere alternativ, siger akkrediteret Rebecca Valle, en diætist på Alfred Hospital i Melbourne, Australien. “Hvidløg og løg indeholder også fytokemikalier, der menes at beskytte mod sygdomme og fremme et godt helbred, så de er ikke alle dårlige,” siger hun.

Hvad du kan gøre ved det
Spis mindre af hvidløg og løg, og drik masser af vand, da god hydrering vil lette problemet. At drikke mælk hjælper også med at reducere de forbindelser, der forårsager hvidløgsånde. Tygge på persille eller naturligt tyggegummi, sutte på en mynte eller nippe til pebermyntete vil også hjælpe. Halitosis kan være et tegn på dårlig fordøjelsesfunktion eller tandhygiejne, så se din læge, hvis din dårlige ånde fortsætter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.