3 hartartsen op uw veiligheid

Wintersneeuw, hartaanval en risico op beroerte

Wakker worden na een sneeuwstorm heeft een manier van opvallend ontzag: hoe gracieus de takken van de bomen er uitzien onder die witte laag; hoe, al is het maar voor een korte periode, de wereld tot stilstand lijkt te komen.

Maar wanneer het tijd is om je pad vrij te maken en de deur uit te gaan, zou die vredige reflectie moeten veranderen in een cruciale focus: je veiligheid. Sneeuwschuiven kan extreem gevaarlijk zijn – een onderzoek uit 2011 door het Center for Injury Research and Policy van het onderzoeksinstituut van het Nationwide Children’s Hospital suggereerde dat het sneeuwruimen leidde tot 11.500 ziekenhuisopnames per jaar, waarvan zeven procent hartgerelateerd was. Terwijl verwondingen aan de lage rug door scheppen de meest voorkomende waren, waren aan het scheppen gerelateerde cardiovasculaire voorvallen verantwoordelijk voor de helft van de ziekenhuisopnames en 100 procent van de dodelijke slachtoffers gedurende de 17-jarige periode van het onderzoek.

En hoewel je misschien al weet dat duwen kan leiden tot een hartaanval, verhoogt deze activiteit bij koud weer ook het risico op een beroerte. “Een beroerte doet zich voor wanneer de hersenen onvoldoende bloedtoevoer of zuurstoftoevoer krijgen”, zegt Dr. Lance Richards, cardioloog bij UCHealth in Fort Collins, CO, die eraan toevoegt: “Er is bewijs dat een verhoogde incidentie van een beroerte bij koudere temperaturen ondersteunt. of wanneer de temperatuur snel verandert. Men denkt dat dit wordt veroorzaakt door vasoconstrictie, of ‘afklemmen’, van de slagaders wanneer [your body is] blootgesteld aan kou.” Richards zegt dat dit “de bloedstroom kan beperken en de bloeddruk kan verhogen, een risicofactor voor een beroerte. Bovendien kunnen koude temperaturen het risico op stolselvorming door verdikking van het bloed vergroten.”

Ter illustratie hiervan blijkt uit een studie gepubliceerd in Milieu Internationaal gevonden, om de conclusie van de onderzoekers heel eenvoudig te zeggen: hoe kouder de temperatuur, hoe groter de kans op een beroerte. Bovendien, een Duitse studie gepubliceerd in de Europees tijdschrift voor epidemiologie geconcludeerd voor elke temperatuurdaling van 37 ° F gedurende een periode van 24 uur, nam de incidentie van beroertes toe met 11 procent.

Dus voordat u naar buiten gaat voor dat zware werk, bewapen uzelf met de wijsheid van cardiologen over hoe u uw risico op een beroerte en een hartaanval kunt beheersen wanneer het uitzicht naar buiten zegt dat het tijd is om te scheppen. (Hun tips kunnen ervoor zorgen dat je hier terug wilt komen en De 4 beste oefeningen om de botten in je bovenlichaam te versterken, van een inspanningsfysioloog leest).

FluxFactory/Getty Images

Sneeuw schuiven is inspannend

Sneeuw schuiven is fysiek zwaar, zelfs als je in goede conditie bent. Voor degenen met een hoog risico op hartaandoeningen, kan het sneeuwschuiven bijzonder gevaarlijk zijn vanwege de druk die het op het hart legt. “Bij koud weer hebben je kleinere slagaders, vooral in je voeten en armen, de neiging om samen te trekken, en het zorgt voor veel tegendruk op het hart”, zegt Shoeb Sitafalwalla, MD, cardioloog bij het Advocate Heart Institute bij Advocaat Lutheran General Hospital in Park Ridge, Illinois, herhaalt een deel van het begrip van Dr. Richards. “Dit, in combinatie met het feit dat je zware hoeveelheden sneeuw optilt of schept, verhoogt de hartslag en de zuurstofbehoefte van het hart.”

Als u een reeds bestaande hartaandoening heeft, loopt u het risico uw hart te belasten tot een niveau dat het gewoon niet aankan, zegt Dr. Sitafalwalla. Als u coronaire hartziekte, hartfalen, congestief hartfalen, een verzwakte hartspier of strakke of lekkende kleppen heeft die de bloedtoevoer naar het hart belemmeren, is het het beste om helemaal geen sneeuw te scheppen. Ontdek de 15 levensreddende tips om hartaandoeningen te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.