21 Whole30-snacks die je echt wilt eten

etorres/Shutterstock

Avocado-tonijnsalade

Avocado is een romig, hart-gezond alternatief voor mayo (hoewel er wel Whole30-conforme mayo bestaat) in salades zoals tonijnsalade en eiersalade. Het is een heerlijke manier om je voedingsstoffen een boost te geven in snelle, geruststellende Whole30-snacks.

Combineer avocado met selderij, rode ui en tonijn vol olijfolie. (Laat de tonijn eerst uitlekken.) Voeg smaakvolle ingrediënten toe zoals citroensap, olijfolie, peterselie en natuurlijk zout en peper. Roer tot gecombineerd.

“Deze voedzame snack heeft alle macronutriënten in één om je vol en gelukkig te houden. Je zult de mayo niet missen’, zegt Hughes. Je kunt eten met groenten, of gewoon een hapje bij de forkful. Mis de krachtige voordelen van avocado niet.

Griekse salade met pestosaus.  Groentesalade met Philadelphia kaas.  Griekse salade.Foto en Vector/Shutterstock

Pestodressing met komkommer

Net als tapenade is pesto een smaakvolle specerij die kan worden gebruikt als spread, dip of topping. Deze is echter gemaakt van krachtige basilicum, pijnboompitten, olijfolie en zout – geen kaas. Je kunt walnoten gebruiken in plaats van pijnboompitten, en een beetje citroensap toevoegen voor een zure bite. Vergeet ook het zout en de peper niet.

Serveer met groenten voor een perfecte Whole30-snack. “Groenten met dip hoeven niet ongezond of saai te zijn”, zegt Hughes. “Door groenten te combineren met gezonde vetten, kan je lichaam ook in vet oplosbare vitamines opnemen.”

Kom varkensbottensoep met kruiden op houten tafelPJjaruwan/Shutterstock

Bottenbouillon

Whole30-lijners zijn grote voorstanders van de rijke bouillon die wordt gemaakt door urenlang botten en groenten te laten trekken. Bottenbouillon kan als basis voor veel gerechten worden gebruikt, maar Levine raadt aan om als een van je Whole30-snacks te nippen aan een verwarmde mok bottenbouillon. “Voeg wat vers gehakte kruiden toe voor extra smaak”, zegt ze.

Kun je geen bottenbouillon kopen? Dankzij de enorme populariteit van diëten zoals Whole30, kun je de ingrediënten vinden om je eigen bottenbouillon te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.