21 depressiememes om je een beetje beter te voelen

Depressie begrijpen

Depressie is een van de meest voorkomende aandoeningen in de Verenigde Staten, met naar schatting een op de drie mensen die er ooit in hun leven mee te maken krijgen.

En misschien is een van de meest frustrerende aspecten van de geestelijke gezondheidstoestand dat er geen ‘genezing’ is. (Hoewel er veel behandelingen zijn die kunnen helpen.) Sommige mensen hebben een relatief korte ervaring met depressie, terwijl anderen hun hele leven kunnen doorbrengen met terugkerende episodes of aanhoudende problemen met depressie.

Er zijn verschillende soorten depressie, variërend van depressieve stoornis tot dysthymie, een lichte depressie die in opkomst is.

Ongeacht hoe lang uw depressie duurt, het is van cruciaal belang om te leren hoe u ermee om kunt gaan. Soms kan een goede lach helpen. (Niet zeker of u een depressie heeft? Hier zijn de veelbetekenende tekenen van depressie.)

Luis Alvarez/Getty Images

Omgaan met depressie door middel van humor

Lichaamsbeweging, een gezond dieet, voldoende slaap, therapie en medicatie zijn allemaal belangrijke behandelingen voor depressie. Maar humor kan je ook helpen om te gaan met de dagelijkse duisternis. En een manier om te lachen is met depressiememes. (Voor meer ideeën, bekijk hoe deze mensen met succes omgaan met depressie.)

Maar zijn depressiememes niet deprimerend? Voor mensen bij wie depressie is vastgesteld, kan het een goede zaak zijn om tijd te besteden aan het kijken naar depressiememes – zelfs degenen die voor anderen “donker” kunnen aanvoelen, volgens een studie uit 2020 gepubliceerd in Natuur. Mensen met een depressie vonden de depressiememes grappig, herkenbaar, deelbaar en vooral stemmingsverhogend, veel meer dan degenen die niet depressief waren.

Depressiememes kunnen om een ​​aantal redenen nuttig zijn, legt hoofdauteur Jennie Drabble, PhD, hoofddocent psychologie aan de Sheffield Hallam University in Sheffield, Engeland uit. Ze kunnen mensen helpen hun situatie in een humoristisch licht te zien en zich meer verbonden te voelen met andere mensen met een depressie, en fungeren als een uitlaatklep voor het omgaan met hun gevoelens, zegt ze.

Dus daarmee zijn hier enkele van de beste depressie-gerelateerde memes op internet waar jij of iemand die je kent mee te maken kan hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.