18 Veerkrachtcitaten om u te helpen tegenslagen te overwinnen

Morgen opnieuw beginnen

De genialiteit van Thomas Edison leidde tot de uitvinding van dingen als de fonograaf en de eerste praktische gloeilamp, maar zijn meest ongelooflijke eigenschap was misschien wel zijn veerkracht: de productieve uitvinder zag zijn fabrieken tot de grond afbranden toen hij 67 jaar oud was, maar in plaats daarvan van het betreuren van zijn lot, zei Edison tegen zijn vrouw dat ze haar vrienden moest verzamelen omdat ze waarschijnlijk nooit meer zo’n groot vuur zouden zien.

Toen het vuur gedoofd was, verzamelde hij al zijn medewerkers en verklaarde: “Ik begin morgen helemaal opnieuw.”

De tragedie die Edison overkwam is niet uniek, maar hoe hij ermee omging was behoorlijk buitengewoon, en we kunnen veel leren over veerkracht uit zijn verhaal.

Of het nu gaat om een ​​rommelige breuk, het verlies van een familielid, ontslag van een baan of een aantal verschillende liefdesverdriet, iedereen heeft dingen meegemaakt die hem op de knieën hebben gebracht.

De vraag is niet of je al dan niet ontberingen zult ervaren – dat is gewoon de prijs van toelating tot het leven – maar hoe je die dingen zult aanpakken als ze gebeuren, zegt Ken Yeager, die leiding geeft aan Stress, Trauma van de Ohio State University Wexner Medical Center. en veerkrachtprogramma en is een universitair hoofddocent aan het College of Medicine.

(Hier zijn 15 beroemde mensen die je niet kende die een handicap hebben overwonnen.)

Zal het je afbreken of je sterker maken?

“Gebeurtenissen als deze kunnen ons maanden of zelfs jaren laten ontsporen, tenzij we productieve manieren vinden om door de pijn heen te werken”, zegt Yeager.

Productief omgaan met pijn, aanpassen aan moeilijke omstandigheden en leren van uitdagingen kunnen in één woord worden samengevat: veerkracht. Simpel gezegd, het is de kunst om terug te stuiteren. Ook al heb je misschien het gevoel alsof je platgedrukt bent als je geraakt wordt, je staat toch weer op en blijft vooruit gaan.

(PS Veerkracht en dankbaarheid gaan hand in hand. Bekijk deze dankbaarheidscitaten.)

Hoe veerkracht op te bouwen?

Veerkracht is geen bestemming of doel, maar eerder een proces dat je je hele leven herhaalt, zegt Yeager. En er zijn dingen die je kunt doen om meer veerkracht in jezelf te cultiveren.

Aan lichaamsbeweging doen, tijd buitenshuis doorbrengen, voedzame maaltijden eten, contact zoeken met vrienden, diensten verlenen en praten met een getrainde professional in de geestelijke gezondheidszorg zijn enkele van de bewezen manieren om fysieke en emotionele veerkracht op te bouwen, zegt hij.

Een andere krachtige optie is om te leren van anderen die ernstige tegenspoed hebben meegemaakt en er weer bovenop zijn gekomen. (Hier zijn 15 citaten over zelfmotivatie om u op weg te helpen.)

Voor een beetje inspiratie hebben we enkele van de beste citaten verzameld van mensen die hebben geleerd hoe ze veerkrachtig kunnen zijn.

Laat je inspireren met citaten over veerkracht

thehealthy.com

Kies nu: Bitter of beter?

“Het is je reactie op tegenspoed, niet tegenspoed zelf, die bepaalt hoe je levensverhaal zich zal ontwikkelen.” —Dieter F. Uchtdorf, religieus leider

Door nu te beslissen hoe u op uitdagingen zult reageren en stappen te ondernemen om uzelf voor te bereiden, kunt u veerkrachtiger zijn wanneer de uitdagingen onverwacht komen.

Als je moeite hebt om te voelen dat je de moeite waard bent om voor te vechten, kunnen deze krachtige citaten over zelfliefde je helpen je zelfrespect op te bouwen.


Veerkracht Quotes02

thehealthy.com

Verandering is vooruitgang

“Ik kan worden veranderd door wat me overkomt, maar ik weiger me er door te laten verminderen.” —Maya Angelou, laureaat van schrijver en dichter

Deze zware beproevingen zullen je veranderen. Dat is een gegeven. Maar het versterkende deel van veerkracht is erkennen dat je kunt kiezen hoe ze je veranderen.

Begin met deze 50 kleine veranderingen die je een gelukkiger mens zullen maken.


Veerkracht Citaten03

thehealthy.com

Veerkracht is het tegengif voor depressie

‘Je zegt dat je depressief bent, maar ik zie alleen veerkracht. Je mag je rot en binnenstebuiten voelen. Het betekent niet dat je defect bent – het betekent dat je een mens bent.” —David Mitchel, Wolkenatlas

Er is een tweerichtingsverkeer tussen geestelijke gezondheid en veerkracht. Studenten die mentaal gezond waren, vertoonden een hogere mate van veerkracht, volgens een studie gepubliceerd in Grenzen in de psychologie; bovendien hadden studenten die aangaven veerkrachtig te zijn minder psychische aandoeningen.

Weet je niet zeker met welke je moet beginnen? Hier leest u hoe u veerkracht kunt opbouwen om uw geestelijke gezondheid te verbeteren.


Veerkracht Citaten04

thehealthy.com

Leer hiervan

“Veerkrachtige mensen kijken meteen naar het probleem en zeggen: ‘Wat is de oplossing?’ en ‘Wat probeert dit me te leren?’” —Onbekend

Het vinden van een hoger doel in lijden is een manier om te voorkomen dat je verstrikt raakt in een slachtoffermentaliteit.


Veerkracht Citaten05

thehealthy.com

Het is niet het overleven van de sterkste

“Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, noch de meest intelligente, maar degene die het meest veerkrachtig is en reageert op verandering.” — Charles Darwin, de pionier van de evolutietheorie

Darwin, de bron van de beroemde ‘survival of the fittest’-ideologie, erkende het belang van veerkracht in onze algehele overleving.


Veerkracht Citaten06

thehealthy.com

Lachen is het beste medicijn

“Wat mensen veerkrachtig maakt, is het vermogen om humor en ironie te vinden in situaties die je anders zouden overweldigen.” —Amy Tan, auteur

Als je problemen vanuit een extern perspectief kunt bekijken, kun je niet zo verstrikt raken in de wervelwind van emoties. En lachen is een onmiddellijke stemmingsbooster.

Je kunt deze meditatiecitaten ook proberen om je geaard te voelen.


Veerkracht Citaten07

thehealthy.com

Falen is nodig

“Falen is een belangrijk onderdeel van je groei en het ontwikkelen van veerkracht.” —Michelle Obama, auteur en voormalig First Lady van de Verenigde Staten

Je kunt niet veerkrachtig worden als je nooit hard genoeg wordt gepusht om het nodig te hebben. Door tegenspoed te zien als een hulpmiddel voor kracht, kun je je mislukkingen in perspectief plaatsen.

Het stellen van doelen kan je leven ook zinvoller maken.


Veerkracht Citaten08

thehealthy.com

De enige persoon waar je controle over hebt, ben jijzelf

“Het leven wordt niet makkelijker of vergevingsgezinder; we worden sterker en veerkrachtiger.” —Steve Maraboli, auteur

Als je eenmaal niet meer verwacht dat het leven in de loop van de tijd gemakkelijker wordt of dat iemand anders je problemen oplost, besef je hoeveel controle je echt hebt over je eigen ervaringen.

Vasthouden aan een routineschema, inclusief wanneer je naar bed moet en wanneer je moet opstaan, kan je helpen om meer controle over je leven te krijgen.


Veerkracht Citaten09

thehealthy.com

Er bestaat niet zoiets als 100 procent veerkrachtig

“Veerkracht is niet alles of niets. Het komt in hoeveelheden. En hoe veerkrachtig je vandaag ook bent, morgen kun je veerkrachtiger worden.” —Karen Reivitsj, psycholoog en onderzoeker

Veerkracht, zoals elke aangeleerde vaardigheid, kan worden aangescherpt en verbeterd. Het kan ook van de situatie afhangen. U kunt zich bijvoorbeeld veerkrachtiger voelen wanneer u uitdagingen op het werk aangaat dan in relaties.

Herkennen waar je meer veerkracht kunt gebruiken, kan je helpen die zwakheden te versterken. Dit zijn dingen die succesvolle mensen elke dag doen.


Veerkracht Citaten10

thehealthy.com

Het komt met extraatjes

“Veerkracht is een kostbare vaardigheid. Mensen die het hebben, hebben drie voordelen: een overtuiging dat ze levensgebeurtenissen kunnen beïnvloeden, een neiging om zin en doel te vinden in de beroering van het leven, en een overtuiging dat ze kunnen leren van positieve en negatieve ervaringen.” —Amanda Ripley, journaliste

Het gaat niet alleen om door de strijd ploeteren. Veerkracht biedt voordelen op andere gebieden van je leven.

Hoe veerkrachtiger je bent, hoe beter je kunt zijn als vriend, ouder, collega of geliefde, omdat het je vermogen om te geven vergroot. Zorg er wel voor dat je gezonde grenzen behoudt en stelt.


Veerkracht Citaten11

thehealthy.com

Doe meer dan alleen overleven

“Veerkracht heeft alles te maken met het onverwachte kunnen overwinnen. Het doel van veerkracht is niet alleen overleven, maar ook gedijen.” —Jamais Cascio, auteur

Leren kiezen voor geluk, zelfs in schokkende situaties, is een krachtige vaardigheid, die je niet alleen helpt om ze te overleven, maar er ook beter uit te komen.

Het kan vooral lastig zijn als je verrast wordt door de pijn, maar dat maakt het nog waardevoller om veerkracht te oefenen voordat je het nodig hebt.


Veerkracht Citaten12

thehealthy.com

Kijk om je heen

“Hoewel de wereld vol lijden is, is ze ook vol van het overwinnen ervan.” —Helen Keller, auteur, opvoeder en pleitbezorger

Bijna niets is meer inspirerend dan iemand anders grote obstakels te zien overwinnen en er sterker uit te zien komen.

Het nieuws staat vol met mooie verhalen over veerkracht als je ze zoekt. Begin met deze citaten van mensen die in hun leven bergen hebben veroverd.


Veerkracht Citaten13

thehealthy.com

Het gaat er niet om altijd gelukkig te zijn

“Veerkracht is heel wat anders dan verdoofd zijn. Veerkracht betekent dat je ervaart. Je valt. Je hebt pijn. Jij faalt. Maar je gaat toch door.” — Yasmin Mogahed, psycholoog

Pollyanna was de hoofdpersoon in de film met dezelfde naam, bekend om haar niet-aflatende positiviteit, zelfs als alles mis ging.

Een permanente glimlach is echter niet het doel – dit wordt giftige positiviteit genoemd en het kan meer kwaad dan goed doen. Veerkracht is niet het negeren of maskeren van de pijn, het is in staat zijn om vooruit te blijven gaan met de pijn.


Veerkracht Citaten14

thehealthy.com

Flexibiliteit is de sleutel

“Wind breekt de boom die buigt niet.” -Onbekend

Broze mensen breken, dus een van de beste dingen die je kunt doen om veerkracht te cultiveren, is leren flexibel te zijn en om te gaan met de stoten die het leven je geeft. Het helpt ook om flexibel te zijn met jezelf.

Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat u zich altijd schuldig voelt en uzelf kunt vergeven.


Veerkracht Citaten15

thehealthy.com

Er is geen andere mogelijkheid dan omhoog

“Rock bottom werd het solide fundament van waaruit ik mijn leven heb herbouwd.” —JK Rowling, auteur

Er is geen bord dat zegt dat je je dieptepunt hebt bereikt, maar dat betekent dat je kunt beslissen wanneer je dat punt hebt bereikt waarop je het zult omdraaien.

Hier is hoe een vrouw omging met het bereiken van een dieptepunt met haar depressie.


Veerkracht Citaten16

thehealthy.com

Mensen zijn ongelooflijk

“De mens heeft nog nooit materiaal zo veerkrachtig gemaakt als de menselijke geest.” -Onbekend

Als je je zorgen maakt dat je gewoon niet een van die ‘veerkrachtige types’ bent, overweeg dan dit: je hebt al 100 procent van je slechtste dagen achter de rug. U bent sterker dan u zich realiseert en op die successen kunt u voortbouwen.


Veerkracht Citaten17

thehealthy.com

Doe iets

“Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kan.” —Arthur Ashe, professionele tennisser

Een belangrijke wegversperring om je veerkrachtig te voelen, is simpelweg niet weten wat je moet doen. Als je je down voelt, kan alles overweldigend aanvoelen. Dus in plaats van te proberen alles in één keer te veranderen, begin je met één kleine positieve verandering tegelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.