15 Overdenkende citaten om uit je eigen hoofd te komen

15 Overdenkende citaten om uit je eigen hoofd te komen

Deze overdenkende citaten zullen je uit je hoofd krijgen

Overdenken is een onaangepaste strategie om met angst om te gaan. Je overanalyseert een probleem tot het punt waarop het nutteloos is en zelfs schadelijk kan zijn, zegt Shelly Smith-Acuña, PhD, professor en decaan van de graduate school of professionele psychologie aan de Universiteit van Denver. Het is verleidelijk omdat het voelt alsof je iets doet, maar je loopt het risico vast te komen te zitten in een lus van negatieve gedachten en angst, zegt ze.

Het probleem met overdenken

Als het gaat om het nadenken over een probleem, is balans de sleutel, zegt Smith-Acuña. Denk aan te weinig, en je maakt ongeïnformeerde keuzes, overdenkt en riskeert ‘verlamming door analyse’. (Hier leest u hoe u betere beslissingen kunt nemen.)

“Hoe het ook voelt, overanalyseren bevordert niet het oplossen van problemen”, zegt ze, eraan toevoegend dat te veel nadenken zelfs meer problemen kan veroorzaken. “Als je dit doet, kan het gevoelens van gevaar versterken, je angst escaleren en het gezond verstand verstoren”, zegt ze.

Hoe weet je of je te veel nadenkt?

Hoe weet je of je de grens hebt overschreden van zorgvuldig overwegen naar destructief overdenken? Er zijn een paar tekenen om naar te zoeken, zegt Smith-Acuña.

  • Je bent aan het piekeren. Overdenken leidt vaak tot herkauwen, waarbij je niet kunt stoppen met aan iets te denken, ook al weet je dat je je op andere dingen moet concentreren.

  • Je kunt geen beslissing nemen. Overdenken is niet het oplossen van problemen, en het leidt zelden tot het nemen van een beslissing op de een of andere manier.

  • Je twijfelt aan jezelf. Zelfs als er overeenstemming is over een oplossing, leidt overdenken tot meer overdenken, en het stopt vaak niet wanneer een strategie of plan zich ontwikkelt. Misschien merk je dat je het probleem nog steeds in je hoofd hebt, ook al is het ‘opgelost’.

  • Anderen zeggen dat je dat bent. Soms zie je het niet bij jezelf, dus het is belangrijk om te luisteren als een dierbare je erop wijst dat je je te veel zorgen maakt over een probleem.

Hoe te stoppen met overdenken?

De eerste stap om dit gedrag te stoppen, is herkennen wanneer je in een negatief patroon terechtkomt, zegt Smith-Acuña. Een beetje piekeren is normaal en gezond. De truc is om de balans te vinden. (Vind inspiratie om je beter te voelen in deze zelfzorgcitaten.)

“Adaptieve bezorgdheid waarschuwt je voor gevaren en bedreigingen, verduidelijkt het probleem, kan ertoe leiden dat je hulp of meer informatie van anderen zoekt, en helpt je vervolgens om het probleem op te lossen”, legt ze uit.

Als uw denken niet tot een van deze dingen leidt, bent u waarschijnlijk over de schreef gegaan en is het tijd om actie te ondernemen. Meditatie, je aandacht afleiden en bezig blijven zijn enkele manieren om te voorkomen dat je te veel nadenkt. (Hier leest u hoe u gebruik kunt maken van uw intuïtie.)

Om je af te leiden van je zorgen, je te helpen uit je hoofd te komen en je minder alleen te voelen, zijn hier enkele van de beste overdenkende citaten.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Angst: Ontbijt van kampioenen

“Als ik te veel nadenk over verbrande calorieën, zou ik een supermodel zijn.” — Anoniem

Sommigen van ons denken zo veel na dat we er praktisch een Olympische sport van maken. Als dat bekend klinkt, heb je misschien een hoogfunctionerende angst.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Een beetje nadenken is goed

“Neem de tijd om te beraadslagen, maar wanneer de tijd voor actie is aangebroken, stop dan met denken en ga.” — Napoleon Bonaparte, Franse militaire leider

Niemand zegt je dat je beslissingen in een opwelling moet nemen, maar er is veel middenweg tussen het volgen van een overhaaste impuls en te veel nadenken.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Stel je een gelukkig resultaat voor

“Je zorgen maken over hoe dingen fout gaan, helpt niet dat dingen goed gaan.” — Karen Salmansohn, zelfhulpauteur

Niet alleen zorgen overdenkende situaties ervoor dat ze niet goed gaan, maar je negatieve gedachten kunnen je kansen vergroten dat dingen fout gaan en je angst erger maken.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

De meeste beslissingen zijn niet zo belangrijk

“Als je elke situatie als een zaak van leven en dood behandelt, zul je vaak sterven.” — Dean Smith, basketbalcoach van de Universiteit van North Carolina

Probeer de 5-5-5-truc: stel jezelf de vraag: “Zal dit er over vijf dagen toe doen? Vijf maanden? Vijf jaar?” Uw antwoorden kunnen u helpen uw zorgen in perspectief te plaatsen.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Balans vinden

“We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denkniveau dat ze heeft veroorzaakt.” — Albert Einstein, theoretisch natuurkundige

Als u zich in een slechte situatie bevindt, overweeg dan om het tegenovergestelde standpunt in te nemen. Als je bijvoorbeeld over een beslissing hebt nagedacht en ontdekt dat je te laat of de verkeerde keuze hebt gemaakt, overweeg dan om het opnieuw te proberen, maar zonder het al te veel te analyseren. Soms hebben we een andere aanpak nodig dan er dieper over na te denken. (Hier zijn manieren om je gedachten die je leven kunnen veranderen te herformuleren.)


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Toch voelt het als iets doen

“Je zorgen maken is als een schommelstoel. Het geeft je iets te doen, maar brengt je nergens.” — Erma Bombeck, auteur

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat je niets kunt doen aan een bepaalde situatie die je van streek maakt, maar je er zorgen over maken helpt niet. Probeer in plaats daarvan deze mindfulness-tips die u kunnen helpen aanwezig te blijven in het moment terwijl u wacht.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Het zijn allemaal kleine dingen

‘Regel nummer één is: maak je niet druk om de kleine dingen. Regel nummer twee is: het zijn allemaal kleine dingen.” — Robert Eliot, MD, cardioloog en auteur van Is het de moeite waard om voor te sterven?

Je zorgen maken kan oké zijn, als je het op een evenwichtige, gezonde manier doet. (Hier leest u hoe u weet wanneer u zich zorgen moet maken en hoe u dit op de juiste manier doet.)


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Houd je focus voor je

“Je hoeft niet de hele trap te zien, zet gewoon de eerste trede.” — Martin Luther King, Jr., Amerikaanse minister en leider in de burgerrechtenbeweging

Soms is er gewoon een beetje creatief denken nodig om je uit het overdenken te halen. Probeer anders naar uw probleem te kijken, en concentreer u op wat u wel onder controle heeft: de volgende stap die u moet nemen.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Nieuwe problemen

“Overdenken: de kunst om nieuwe problemen te creëren uit problemen die nooit hebben bestaan.” — Anoniem

Een van de grootste problemen met overdenken is dat het de neiging heeft om nog meer problemen te veroorzaken dan waar je je zorgen over begon te maken. Wanneer je een situatie tegenkomt die je niet begrijpt, verzin je misschien een verhaal om het uit te leggen, maar dat verhaal is misschien niet waar en kan meer zorgen en angst veroorzaken. Als dat bekend klinkt, probeer dan deze toptrucs van therapeuten om met angst om te gaan.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Overdenken kan uw geestelijke gezondheid schaden

“Ik denk en denk en denk. Ik heb mezelf wel een miljoen keer uit het geluk gehaald, maar nooit een keer meegedaan.” – Jonathan Safran Foer, Amerikaanse romanschrijver

Herkauwen leidt tot angst en depressie, dus leren hoe je overdenken kunt kortsluiten, is een manier om je geestelijke gezondheid te beschermen.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Vast in een gedachtelus

“Als je een leven van overdenken hebt gehad, heb je keer op keer dezelfde reactie.” — Joel Annesley, levenscoach

Angst, verlegenheid en negatieve gedachten over jezelf kunnen een gewoonte worden als je te veel nadenkt. “Als je in een onbekende situatie terechtkomt, wil je je standaard terugtrekken en je verstoppen. Je kijkt, maar doet niet mee. Je luistert maar reageert niet. Je leest, maar geeft zelden commentaar. Je maakt een foto, maar post zelden. Je schrijft, maar publiceert zelden. Dit komt allemaal omdat je overdenkende geest niet kan stoppen met nadenken over hoe je door de buitenwereld zal worden waargenomen”, legt Annesley uit.

(Als je van deze overdreven citaten houdt, zul je ook genieten van deze balanscitaten.)


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Maak ruimte voor goed

“De beste dingen gebeuren als je er niet over nadenkt.” — Ben Zobrist, professionele honkbalspeler

Het loslaten van je zorgen en controle kan in het moment eng aanvoelen, maar soms kan spontaniteit leiden tot de beste ervaringen.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Te veel van iets is een probleem

“Iemand die te veel nadenkt, is ook iemand die te veel liefheeft.” — Anoniem

Overdenken kan leiden tot overmatig handelen, wat zijn eigen negatieve gevolgen kan hebben. Zelfs iets positiefs, zoals liefde tonen aan iemand, kan overweldigend worden als je het te veel doet.


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Blijf bezig

“Ik heb gemerkt dat het soms beter is om met een gek schema te werken. Het geeft me minder tijd om over dingen na te denken en dwingt me om aanwezig te zijn.” — Torrey DeVitto, actrice

Een van de krachtigste tegengif tegen te veel nadenken is om bezig te blijven. Door je te concentreren op iets positiefs en productiefs, voorkom je dat je geest in een draaikolk van zorgen wordt gezogen. (Bezig blijven is ook een van de beste tips om emotioneel eten te vermijden.)


overdenkende citaatkaart

thehealthy.com

Ga met je gevoel

“Hoe meer je overdenkt, hoe minder je begrijpt.” — Habeeb Akande, schrijver en historicus

Als u alleen op uw kennis vertrouwt om een ​​probleem op te lossen, kan dit ertoe leiden dat u te veel nadenkt. Ga in plaats daarvan uit je eigen hoofd en overleg met anderen, lees een boek of leer je intuïtie aan te boren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.