14 fødevarer, du tror er mælkefri, men ikke er

Aquarius Studio/Shutterstock

Virkelige grunde til at springe mælk over

Flere mennesker skifter til at drikke plantebaseret mælk som soja- eller mandelmælk, fordi de har fødevareallergi, mælkeintolerance, eller fordi de generelt lever en plantebaseret livsstil. (Mælk er en af ​​de mere almindelige fødevareallergier hos børn, ifølge American College of Allergy, Asthma & Immunology.)

En ægte mælkeallergi, kroppens reaktion på et protein i komælk, kan i nogle tilfælde være potentielt livstruende. Andre har en laktoseintolerance, hvilket betyder, at din krop mangler et enzym, der hjælper dig med at fordøje mejeriprodukter; dette forårsager maveforstyrrelser og kan give dig diarré. Alligevel undgår andre mælkeprodukter af sundhedsmæssige årsager, eller fordi de vil undgå alle animalske produkter.

Derfor har folk brug for – eller vælger – at undgå mælkeprodukter af en række forskellige årsager, siger Purvi Parikh, MD, en allergiker og immunolog ved NYU School of Medicine og Allergy & Asthma Network i New York City.

en kande mælk på træbordimages72/Shutterstock

Hvordan mælk gemmer sig

Uanset din grund til at undgå mælkeprodukter, er det ikke altid så nemt som at undgå mælk og ost. En masse mejeriingredienser finder vej til fødevarer, du aldrig ville forvente at finde dem i, som flødekande uden mejeri (virkelig).

“At læse etiketter er så vigtigt, fordi disse varer kan forekomme i fødevarer, du ikke ville have mistanke om,” siger Bonnie Taub-Dix, RDN og skaberen af ​​hjemmesiden og bloggen BetterThanDieting.com og forfatter til Læs det, før du spiser det: Tager dig fra etiket til bord. Udover at scanne ingredienslister for enhver form for mælk, ost eller smør, siger hun, skal du også holde øje med kasein (et mælkeprotein, der kan fremkalde allergiske reaktioner), kaseinat, laktat, mælkesyre, laktalbumin og laktylat.

Ingredienser er angivet efter vægt, så jo højere på ingredienslisten de står, jo flere af dem indeholder et produkt (vigtigt for folk, der kan tåle små mængder mejeri). Læs videre for nogle overraskende mejeri-marauders, og find ud af mere om afkodning af fødevareetiketter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.