13 korte positieve citaten die je humeur nu een boost zullen geven

13 korte positieve citaten die je humeur nu een boost zullen geven

In een goed humeur komen

De Covid-19-pandemie heeft onze wereld veranderd. Het is geen verrassing dat meer dan een derde van de Amerikanen gevoelens van angst en depressie heeft gemeld in de lopende federale Household Pulse Survey. “Leven door een wereldwijde pandemie houdt ons in een lichte staat van angst”, bevestigt Hayley Gallagher, een erkende professionele hulpverlener die gespecialiseerd is in gezinstherapie, zelfzorg en welzijn. “De constante stroom van stress die op de achtergrond stroomt, kan zelfs bij de meest gecentreerde mensen leiden tot psychische problemen.”

Maar er is hoop voor ons, voegt Gallagher eraan toe, als we een positieve houding kunnen behouden, wat stress kan verminderen en gevoelens van welzijn kan bevorderen. In feite documenteert een breed spectrum aan bewijzen de genezende krachten van ‘positief affect’ – wetenschappelijk gesproken voor een goed humeur. Hoewel het een uitdaging kan lijken om jezelf in een goed humeur te brengen als je je niet voelt, is soms alles wat je nodig hebt een bemoedigend woord of twee om je humeur een boost te geven. Dat is waar deze korte positieve citaten van pas komen.

barbara kingslover positieve stemmingsverhogende quotethehealthy.com

Je weet nooit wat je redding kan zijn

“De veranderingen waar we het meest bang voor zijn, kunnen onze redding bevatten.” — Barbara Kingsolver

In haar essaybundel Klein wonder, mijmert schrijver Barbara Kingsolver over mensen, de natuur en de samenleving, waarbij ze erin slaagt om verwondering te vinden in de kleinste dingen, terwijl ze ook laat zien dat onze perceptie van hoe de dingen zijn en hoe ze zouden moeten zijn, vaak een beetje moet worden aangepast. (Dit is waarom lezen zo belangrijk is voor je hersenen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.