12 trucs voor gewichtsverlies die alleen voedingsdeskundigen kennen

VICUSCHKA/Shutterstock

Portiegrootte is belangrijk

“Of het nu koolhydraten, gluten of witte suiker is, mensen zullen me vaak vertellen wat ze niet eten en dan vragen waarom het opgeven van dat specifieke ding hen niet heeft geholpen om af te vallen”, zegt Collingwood. “Ik probeer mijn klanten te helpen beseffen dat het opgeven van bepaalde voedingsmiddelen niet de oplossing is. Zelfs ‘gezond’ voedsel kan gewichtstoename veroorzaken als je ze te veel eet!” Een idee hebben van de juiste porties kan de weegschaal in uw voordeel helpen. Hoewel het een uitdaging kan zijn om voor alles de juiste portiegroottes te onthouden, kan het helpen om te weten wat een acceptabele portie is voor calorierijk voedsel dat u vaak eet. (Amandelen, pindakaas, olijfolie en avocado bijvoorbeeld.)

handen met papieren zak met boodschappen inclusief groenten, fruit en broodKucherAV/Shutterstock

Wees meer bewust

Alleen omdat een bepaald dieet voor je vriend of een bepaalde beroemdheid werkte, wil nog niet zeggen dat dezelfde benadering je zal helpen om er hetzelfde uit te zien en te voelen. “Iedereen heeft verschillende voedingsbehoeften en voedselvoorkeuren, dus het ideale dieet van iedereen zal er anders uitzien”, zegt geregistreerde diëtist-voedingsdeskundige Caroline Passerrello, een woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek. Om deze reden stelt Passerrello voor om bewust te eten – en volgt ze de aanpak zelf. “In plaats van te proberen een bepaald aantal calorieën of specifieke voedingsstoffen te eten, concentreer ik me op hoe ik me voel en eet als reactie op fysiologische honger.” Onderzoek in de Tijdschrift van de Academie voor Voeding en Diëtetiek suggereert dat deze benadering emotioneel eten kan helpen voorkomen en mensen kan helpen minder calorieën te consumeren, wat na verloop van tijd kan leiden tot gewichtsverlies.

Kom havermoutpap met banaan, bosbessen, amandelen, kokos en karamelsaus op groenblauw rustieke tafel, warm en gezond eten voor ontbijt, bovenaanzicht, plat leggenJulia Sudnitskaya/Shutterstock

Eet eiwitten als ontbijt

Als je meestal een mueslireep of een stuk fruit pakt als ontbijt, kan het zijn dat je later op de dag te veel eet. “Ik eet 20 tot 30 gram eiwit als onderdeel van mijn ontbijt”, zegt Collingwood. “Het houdt me urenlang verzadigd en helpt mijn eetlust onder controle te houden naarmate de dag vordert, vooral ‘s avonds.” Onderzoek bevestigt dat dit een effectieve tactiek is. In een onderzoek uit 2015 in Voedingsdagboek mensen die hun dag begonnen met 30 tot 39 gram eiwit, aten rond de lunch ongeveer 175 calorieën minder, waarschijnlijk omdat eiwit de afscheiding van een darmhormoon stimuleert dat gevoelens van volheid veroorzaakt.

Overweeg een hardgekookt ei (6 gram eiwit) te nemen met een container van 5,3 ounce Griekse yoghurt (15 gram eiwit). Of geniet van een kom havermout gemaakt met een 3/4 kopje haver (7 gram eiwit), een 3/4 kopje 2 procent melk (6 gram eiwit) en 3 eetlepels hennepproteïnepoeder (15 gram eiwit). Voeg voor extra smaak een scheutje honing toe aan je kom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.