10 door de wetenschap ondersteunde manieren om uw stress onmiddellijk te verminderen

Gestresst? We voelen je. Hier komt de wetenschap te hulp met werkelijk bewezen manieren om uw stressniveau te verlagen –nu.

Stress kan je binnen enkele seconden besluipen: wanneer de auto voor je te langzaam rijdt. Wanneer je kind een driftbui krijgt. Wanneer je partner (weer!) een vuile vaat niet in de buurt van de keuken laat staan. We zouden door kunnen gaan. Zou het niet geweldig zijn als we stress net zo snel zouden kunnen wegjagen als het opkomt, waardoor ons zenuwstelsel in een zen-staat komt?

Door een paar van deze tips uit te proberen, is dat echt mogelijk… en ook belangrijk. Het beheersen van stress is niet alleen cruciaal voor uw mentale toestand, maar ook voor uw hartgezondheid. Hier komt de wetenschap te hulp, want er zijn echt bewezen manieren om je stressniveaus onmiddellijk te verlagen.

De wetenschap suggereert dateen natuur “pil” nemen

kate_sept2004/Getty Images

Dit is waarom Volgens een fysiologisch onderzoek uit 2019 kan een wandeling van slechts 20 minuten je stresshormonen verlagen, zelfs in een stedelijke omgeving (dus stadsmensen, ga er ook op uit). De sleutel is om 20 tot 30 minuten op een plek te lopen die je een gevoel van natuur geeft. Doe dit drie keer per week op elk moment van de dag zonder sociale media of gesprekken, en je niveau van cortisol – het belangrijkste stresshormoon van het lichaam – zal waarschijnlijk dalen. Kun je niet lopen? Zittend op je favoriete plekje in de natuur zal een soortgelijk kalmerend effect hebben, suggereert de studie.

De wetenschap suggereert bdiep inademen

Dit is waarom Dit kan een bericht naar je hersenen sturen dat het tijd is om te kalmeren. Je hersenen sturen de boodschap naar je lichaam, en je hartslag en bloeddruk dalen, dus het veranderen van je ademhaling kan mogelijk de manier waarop je je voelt veranderen, volgens een studie gepubliceerd in de peer-reviewed Grenzen in de psychologie.

De wetenschap suggereert exercise

Dit is waarom Hoewel we stress kunnen verminderen, is het onmogelijk om het te elimineren, zegt de Anxiety & Depression Association of America (AADA). Wat moeten we doen? Oefening! Stresshormonen zoals cortisol communiceren met de hersenen. Wanneer stresshormonen de zenuwverbindingen van de hersenen beïnvloeden, sturen de hersenen op hun beurt signalen die een negatieve invloed kunnen hebben op de rest van het lichaam. (Hallo, prikkelbaarheid en slaapgebrek.)

Volgens de Harvard Medical School is lichaamsbeweging een bewezen manier om stress te verminderen, waardoor stresshormonen worden verminderd en de goede chemicaliën die bekend staan ​​​​als endorfines worden gestimuleerd. U hoeft niet veel dure apparatuur aan te schaffen. En als u wel wat hulp kunt gebruiken om uw geliefde bij u te krijgen, zijn hier door experts ondersteunde manieren om uw partner te motiveren om te sporten.

De wetenschap suggereert mbewerking

Volwassen man met hoed mediterend in yogales

10.000 uur/Getty Images

Dit is waarom Je traint eigenlijk je hersenen om kalm en opmerkzaam te worden. In meer dan 200 onderzoeken bleek meditatie stress, angst en depressie te verminderen. Dit is misschien wel de eenvoudigste manier om stress snel te verminderen.

Heb je hulp nodig bij het vinden van ruimte en tijd om te mediteren? Bekijk deze vier ideeën voor het creëren van de ultieme meditatieruimte, van mindfulness-experts.

De wetenschap suggereert datdochter

Dit is waarom Lachen verlaagt de cortisolspiegel en stimuleert de afgifte van feelgood-endorfines door het lichaam, zegt HelpGuide.org, een non-profitorganisatie voor geestelijke gezondheid, die lacht als het beste medicijn. Eén studie vond een vermindering van 20 procent in agitatie bij patiënten met dementie die humortherapie ondergingen.

Geen zin om te lachen als je gestrest bent? Probeer op de achtergrond je favoriete stand-upcomedian te laten zien of een grappige vriend te bellen. Kun je nog steeds niets grappigs vinden? Zelfopgewekt en zelfgesimuleerd gelach werkt ook.

Wetenschap suggereert pleggen met een pup

Dit is waarom Onderzoekers in een onderzoek uit 2018 onder universiteitsstudenten ontdekten dat uitgaan met een hond stress drastisch vermindert. Ander onderzoek gepubliceerd in Grenzen in de psychologie heeft geconstateerd dat militaire veteranen verminderde stress en andere verbeteringen in de geestelijke gezondheid ervaren na het ontvangen van een hulphond. Als je geen hond hebt, ga dan naar een asiel – of, nog beter, doe vrijwilligerswerk bij een. U zult een consistente blootstelling aan stressverlichting ervaren.

De wetenschap suggereert dateen dutje doen

Dit is waarom We hebben bijna het gevoel dat we deze niet hoeven uit te leggen, omdat dutten alles beter lijkt te maken. Maar een onderzoek door onderzoekers van de Sorbonne University heeft uitgewezen dat een dutje van slechts 30 minuten het algehele welzijn kan bevorderen en de stemming en creativiteit kan verbeteren. Een andere studie toonde aan dat 45 minuten dutten de bloeddruk verlaagt bij het reageren op psychologische stress. (Nieuwsgierig naar meer? Lees 10 dingen die met je lichaam gebeuren als je een dutje doet.)

De wetenschap suggereert deen goede daad doen

Dit is waarom Neem even de tijd om geld te geven aan een goed doel, een verrassingscadeau voor een vriend te bestellen of iemand te complimenteren met zijn outfit. Onderzoek in de American Journal of Public Health ontdekte dat wanneer u anderen helpt, u ​​uw stress verlaagt en mogelijk uw leven verlengt.

De wetenschap suggereert drinkelend water

Medio volwassen vrouw die water drinkt in het park tijdens zonnige dag

De goede brigade/Getty Images

Dit is waarom Volgens een studie in de Journal of Neuroscience, kan stress gewoon een reactie zijn op uw hydratatietoestand. Het kan allemaal neerkomen op evolutie: vroege mensen waren bezorgd over het vinden van water (en voedsel). Tegenwoordig is het meestal geen probleem, dus stel je geest en lichaam op je gemak en pak een glas water.

Lees voor meer informatie 7 tekenen en symptomen van uitdroging – en hoe het te behandelen.

De wetenschap stelt je voornplug

Dit is waarom De American Psychological Association ontdekte dat degenen die constant hun e-mail en sociale media checken, meer gestrest zijn dan degenen die vrij nemen van elektronische apparaten. Als u voor uw werk online moet zijn, neem dan minstens twee pauzes van 10 minuten van elektronische apparaten om uw bloeddruk en stressniveaus te verlagen. Dit kan je helpen om je de hele dag rustiger te voelen.

We voelen ons al beter. Hier is meer inzicht in zelfzorg:

Het gezondheidsvoordeel van bananen waarvan u zeker niet op de hoogte was, onthullen diëtisten

De 7 beste zonsopgangwekkers voor seizoensgebonden affectieve stoornissen, van shoppers

Welk type zalm is het gezondst? Een geregistreerde diëtist onthult

Leave a Reply

Your email address will not be published.