10 beste spinschoenen voor indoor cycling, volgens experts

EXTREME-FOTOGRAAF/Getty Images

De voordelen van fietsschoenen

De markt voor hometrainers is booming, en niet zonder reden: hometrainers bieden een gemakkelijke, goed afgeronde totale lichaamstraining. “Je kunt altijd thuis fietsen en hebt geen andere apparatuur nodig”, zegt gecertificeerde personal trainer en yogatherapeut Samantha Parker, CEO van Neoteric Movement Systems, waar ze mensen helpt chronische pijn te overwinnen door te bewegen. “Bovendien is een hometrainer geweldig voor intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), stabiele toestand met lage intensiteit en zelfs krachttraining voor je onderlichaam.”

Inderdaad, een recensie uit 2019 gepubliceerd in Medicina concludeerde dat indoor cycling de aerobe capaciteit, bloeddruk, lipidenprofiel (de hoeveelheid goede vetten versus slechte vetten in het lichaam) en lichaamssamenstelling kan verbeteren.

Een belangrijk onderdeel van indoor (of outdoor) fietsen is het dragen van de juiste fietsschoenen, oftewel spinschoenen. “Het kiezen van een fietsschoen is net zo belangrijk als het kiezen van een hardloopschoen”, zegt fitnesstrainer en ultraduursporter Tom Jones.

De reden: stijve zolen, clip-in spinschoenen veranderen de manier waarop uw gewicht over uw voet wordt verdeeld, vooral wanneer u uit het zadel trapt.

“Fietsschoenen balanceren de belasting van je lichaam tussen duwen en trekken terwijl je trapt”, legt Jones uit. “Als je met sportschoenen trapt, gebruik je je quads (de spieren aan de voorkant van de dijen) meer, maar als je inklikt, breng je de belasting in evenwicht met je hamstrings (de achterkant van de dijen). Het geeft je een veel soepelere pedaalslag.”

mensen die op indoorfietsen rijdengradyreese/Getty Images

Spinschoenen kunnen beschermen tegen blessures

“Een hometrainer wordt beschouwd als een lage impact op de gewrichten, wat het ideaal maakt voor mensen met gewrichtsproblemen waardoor ze niet kunnen rennen”, legt mastertrainer Samantha Clayton uit. ”

En als je clip-in schoenen draagt, voorkomen ze dat je uitglijdt op de pedalen en krijg je een meer correcte en natuurlijke fietsbeweging die kan helpen om ervoor te zorgen dat de juiste spieren worden aangewerkt.” Deze beweging en juiste uitlijning kunnen ook beschermen tegen krampen, lage rugpijn en mogelijke knieproblemen, benadrukt ze. En dat zijn nog maar een paar voordelen van je eigen indoorfietsschoenen.

Daarom hebben we de beste spinschoenen voor indoor cycling verzameld op basis van pasvorm, stijl en comfort voor mannen en vrouwen om je te helpen het meeste uit je training te halen.

Eén opmerking: niet alle fietsschoenen worden geleverd met schoenplaatjes, het stuk dat de onderkant van de schoen met het pedaal verbindt. Maar ze kunnen apart worden gekocht voor slechts $ 8 – zorg er gewoon voor dat degene die je krijgt, bij je schoenen en de pedalen op je fiets passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.